Părinții au murit și au lăsat ca moștenire un imobil celor doi copii, X și Y. X dorește să dețină imobilul, însă Y nu îl dorește, ci dorește sulta ce îi revine. Procesul se află în primă instanță.
Poate cere Y în primă instanță ca sentința să fie prevăzută cu formulă executorie și ca imobilul să fie atribuit lui X cu condiția ca imobilul să fie sechestrat până în momentul în care X plătește sulta lui Y?
Daca imobilul nu este comod partajabil in natura se va atribui catre dvs, fiinda l-ati solicitat si veti primi un termen pentru a achita sulta .Hotararea este data cu drept de apel , nu este executorie . Pana la achitarea sultei nu puteti instraina, greva imobilul pentru un imprumut , trebuie sa apelati la alte surseDaca instanta nu fixeaza termen , creditorul sultei poate solicita in termen de trei ani obligarea dvs. la plata , se poate adresa unui executor judecatoresc dupa ramanerea definitiva a sentintei (nu mai exista formula executorie) , si puteti fi executat silit chiar pe acel imobil .
Neachitarea sultei
sammy44
Buna ziua . In cadrul procesului de partaj , mi-a fost atribuit apartamentul cu obligatia ca in termen de 5 luni sa achit o sulta . Data ultimei zile din ... (vezi toată discuția)