avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietar - handicap grav cu datorii la impozit pe ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietar - handicap grav cu datorii la impozit pe imobil

Buna ziua
Am o problema, de mai multi ani ( cu muuuult stres si bataie de cap despre a fi sau a nu fi datori …) cu taxele de impozit pe cladire si curte,aplicate de primaria localitatii, pe o casa la sat, a carui proprietar este fiul meu cu handicap grav.
Este un imobil, care nu-i prevazut ca domiciliu in actul de identitate a fiului meu, la care mergem sa locuim, doar când se poate sta afara,in curte la aer curat iar in perioada mai rece a anului ,locuim la bloc in oras .
Fiul meu are pe actul de identitate trecuta adresa de la oras dar aici el nu beneficiaza de aceasta facilitate de a fi scutit la taxe impozit pe imobil ,eu platind anual impozitul pe cladire pentru ca este proprietatea pe numele meu.
Va rog frumos sa ma ajutati daca se poate cu un raspuns la problema mea, ce pot sa fac,daca am solutii pozitive asa cum prevede legea speciala 448 ,in favoarea nostra sau sunt nevoita sa platesc aceste taxe de impozit , la singura proprietate a fiului meu, pentru motivul ca nu are trecuta adresa in actul de identitate (C I )
Mentionez ca, se propusese executare silita pentru neplata datoriilor acumulate (aproximativ 800 lei). Este posibil sa ramanem fara casa? Ce putem face pentru a rezolva aceasta situatie ?
Multumesc frumos , pentru un eventual raspuns.
Ultima modificare: Duminică, 14 Ianuarie 2018
geta3, utilizator
Cel mai recent răspuns: geta3 , utilizator 04:08, 15 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
De ce nu incercati sa Indepliniti conditiile impuse de lege ca sa fie scutit fiul de impozit ? Adica sa aiba domiciliul acolo. Nu vreti sa aiba domiciliul acolo, datoreaza impozit pe care ar fi bine sa il platiti la timp ca sa nu aveti si penalitati de plata. Probbail ca s-a strans impozit neplatit pe mai multi ani, plus penalitatile daca ati ajuns la suma asta.. fiul va fi executat silit pt ea.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru a indeparta situatia neplacuta de executare silita ,achitati debitul in evidenta
Atat timp cat fiul dv nu are domiciliul stabil la adresa respectiva nu poate beneficia de facilitatea scutirii de la plta impozit aferent casa/teren
Probabil ca ,daca aceasta este ultima solutie ,am sa achit suma ceruta.
,
Daca aveti 100% dreprate ,atunci legea nu este corecta ci este data de - ochii lumii.-
Daca legea ar fi data cu scopul de a ajuta persoanele defavorizate,asa cum este si fiul meu, (de mic sustinut ,cu greu, doar de un singur parine cu salariul minim pe economie si fara alte venituri sau resurse... si lat in pat ,in suferinta de aproape douazeci de ani ) ,,probabil ca ar fi beneficiat si el de aceasta facilitate.
Stiu ca FISCUL are nevoie de bani dar trebuie sa se uite si de la cine ii aduna. .Mai bine nu ar mai adauga principii la facilitati fiscale . . Sunt iarasi si iarasi... dezamagita de - capacitatea actuala -
pe care o avem , de a lua decizii corecte pentru noi toti.

Multumesc mult pentru raspunsurile dumneavoastra. Toate cele bune .
Ultima modificare: Luni, 15 Ianuarie 2018
geta3, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme la taxe impozit, persoana handicap grav,proprietar geta3 geta3 Buna ziua, Va rog frumos sa ma indrumati ,daca se poate, am o problema cu taxele de impozit ce au aparut ,de platit, pentru fiul meu minor, cu grad de ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit persoana cu handicap dantanase53 dantanase53 Fiica mea in varsta de 22 de ani este incadrata in grad de handicap accentuat - locuind impreuna cu familia. Doresc sa stiu daca in conformitate cu legea, ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit pe casa negru daniel negru daniel Buna ziua, sunt persoana cu handicap grad accentuat sau 2 cum era mai demult, asi dori sa stiu se poate sa fiu scutit de impozitu pe casa daca nu sunt ... (vezi toată discuția)