avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1905 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Parasire Italia cu copil minor.
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Parasire Italia cu copil minor.

Buna ziua. Am un fiu care lucreaza de 11 ani in Italia. In Romania, a fost casatorit 3 ani cu o persoana, de care a divortat. In urma casatorie, a rezultat un copil. In urma cu 12, ani femeia respectiva, a parasit tara pentru Italia. Drumurile lor sau intersectat in urma cu 11 ani si totodata, sau impacat de ,,dragul"copilului. In anul 2016, in urma unei discutii mai aprinse, femeia a golit cardurile si dusa a fost cu tot cu copil. Din 2016, nu se mai stie nimic de ea, iar familia ei nu vrea sa spuna nimic. Fac precizarea, ca femeia îi poarta numele. Noi ca bunici parteni o putem chema in judecata pentru retragerea numelui? Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Duminică, 14 Ianuarie 2018
michail77, utilizator
Nu puteti sa solicitati schimbarea numelui, nu are nici o legatura cu dvs., nici macar sotul (fostul ) nu mai poate .Nu va afecteaza cu nimic faptul ca are acelasi nume . Tatal copilului poate solicita dreptul de vizita al copilului daca sunt divortati , ori poate face plangere la politie daca nu cunoaste domiciliul ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se va intampla daca nu isi va lua numele dupa divort? Tarzan2012 Tarzan2012 Intr-o instanta,a fost dat un ordin de catre judecator ca femeia sa isi ia numele anterior inainte de casatorie dupa ce s-a incheiat divortul. Femeia nu a ... (vezi toată discuția)
Divort, sotia pleaca in italia si nu mai vrea sa vina acasa! ContSters169673 ContSters169673 Sotii CIA si CII casatoriti de 28 ani, au construit totul impreuna, ea casnica, el angajat au 3 copii mojori \"la casele lor\". Doamna pleca in vizita la un ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui in certificatul copilului dupa casatorie daniela2017 daniela2017 Buna seara!Acum 9ani am nascut o fetita in Italia,din pacate la momentul nasterii tatal copilului era plecat in deplasare iar copilul a luat numele meu de ... (vezi toată discuția)