avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Delimitare spatiu locativ
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Delimitare spatiu locativ

Buna ziua,
Stau intr-o casa unde multe locuri sunt spatii de servitute cu alti vecini.Ca sa fiu mai clara fiecare are pe o anumita suprafata cota indiviza(NU exclusiva).In aceasta situatie, pe suprafata respectiva se poate delimita printr-un perete de rigips o anumita portiune???
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters64816 , utilizator 07:49, 16 Octombrie 2009
Nu, daca nu ai acordul celorlalti.
Buna ziua,
In primul rand multumesc pentru raspuns!!!I
Stiam ca nu se poate fara aprobarea vecinilor sa construiesti un zid din caramida(sau alte materiale asemanatoare)dar din RIGIPS????tot nu se poate??...dar din OSB??

In situatia in care zidul tot a fost ridicat de catre alt vecin...ce mai pot face?
Multumesc
Buna ziua,
Proprietatea (detinerea) asupra unei parti din imobil pe cote indivize (in indiviziune, in devalmasie) presupune ca fiecare dintre co-indivizari este proprietar pe o cota teoretica din acea suprafata, fara ca aceasta sa fie cumva materializata (individualizata) pe teren.
De aici rezulta , asa cum bine a scris colegul Iulian Manea, ca nu se poate face nimic pe suprafata in cauza daca nu exista acordul unanim al tuturor co-propietarilor in indiviziune.
Cu stima,
Expert judiciar Eugen Marcov
Buna ziua,
Am inteles.Acum problema este urmatoarea:vecinul a delimitat partea lui fara sa ma consulte.Ce pot face pentru ca vecinul sa renunte la acest perete(exceptand judecata)??
Multumesc.
Vad ca ne-ati luat prin invaluire. Sa lasam asta deoparte, nu are importanta...

Va duceti si-i comunicati, intai verbal apoi printr-o scrisoare cu confirmare de primire, ca ce a facut el este ilegal si, fara sa-i spuneti ce, ca veti face demersurile legale pentru a-l determina sa elibereze spatiul ocupat abuziv. In cele mai multe cazuri se conformeaza.

Alte discuții în legătură

Bună ziua! am un apartament într-o casă construita în 1933, ... julieta1 julieta1 Bună ziua! Am un apartament într-o casă construita în 1933, având un perete comun, acoperișul și fațadele comune. Vecinul poate ridica zid pe ... (vezi toată discuția)
Spatiu comun popesti-leordeni razvan8113 razvan8113 Am cumparat de la persoana fizica, o garsoniera. In contract avem spatiul comun in cota indiviza, mai exact 2 parcele de teren. Stau la parter. Vecinii vor sa ... (vezi toată discuția)
Intrebare despre spatiu mansarda Son_2020 Son_2020 Buna ziua, anul trecut am achizitinat un apartament la mansarda cu supratafata de 47.32 mp. compus din hol, baie, bucatarie, camera, dormitor, balcon si podul ... (vezi toată discuția)