Am lucrat 4 ani la o firma din 2013 pana pe 24 februarie 2017. Am luat o pauza de aprox 2 luni si am inceput din nou munca pe 19 aprilie 2017 pana pe 21 iulie 2017 iar In august am ramas gravida. Va rog frumos sa imi spuneti daca beneficiez de indemnizatie daca eu am o pauza intre cele 2 joburi iar in prezent nu mai sunt angajata. Perioada de nastere este aproximativ 4 mai 2018.
In opinia mea beneficiati de indemnizatie de crestere copil.
Mergeti la ITM si solicitati actele care atesta activitatea in munca .
s-ar putea sa va trebuiasca atasate la cererea de acordare a indemnizatiei.
Cred ca colegul de forum pe care il ,,citez,, are dreptate
,,,,@Betismihis
1. Acordarea indemnizatiei pentru CCC nu este conditionata de existenta unui raport de munca activ. Prin urmare, demisia dvs nu influenteaza dreptul la indemnizatia CCC.
2. OUG 111/2010 privind concediul şi indemnizaţia lunară pentru creşterea copiilor :
Art. 2.
(1) Persoanele care, în ultimii 2 ani anteriori datei naşterii copilului, au realizat timp de cel puţin 12 luni venituri din salarii şi asimilate salariilor, venituri din activităţi independente, venituri din activităţi agricole, silvicultură şi piscicultură, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările şi completările ulterioare, denumite în continuare venituri supuse impozitului, beneficiază de concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, precum şi de o indemnizaţie lunară.
...
Cele 12 luni eligibile pentru CCC pot fi cumulate de la mai multi angajatori , nu numai de la unul singur.
3. Perioada CCC este de 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap sau de 1 an si 11 luni, respectiv 2 ani si 11 luni, dupa cum tatal copilului indepineste sau nu conditiile pentru a beneficia de indemnizatia CCC.
4. Cuantumul indemnizației lunare prevăzute la alin. (1) este de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nașterii copilului.
Cuantumul minim al indemnizației lunare nu poate fi mai mic decât suma rezultată din aplicarea unui coeficient de multiplicare de 2,5 la valoarea indicatorului social de referință (n.m., 1250 lei), iar cuantumul maxim al acesteia nu poate depăși valoarea de 8.500 lei.,,
...
Mergeti la ITM si solicitati actele care atesta activitatea in munca .
...
Cu stima
Incepand cu 01.01.2011, ITM-ul nu are cum sa mai elibereze adeverinte de vechime pentru perioada lucrata dupa aceasta data.... obligatia revine exclusiv angajatorilor, lichidatorilor ori detinatorilor legali ai arhivei, dupa caz.
Prenatal
Betismihis
Dacă am fost asistent personal timp de 4 ani , angajat cu carte de munca pe 8 ore, în momentul în care rămân însărcinată și îmi bag demisia mai ... (vezi toată discuția)