avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Am un pfa și soția mai are câteva luni până sa ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Am un pfa și soția mai are câteva luni până sa nască și am prins ...

Am un pfa și soția mai are câtevaluni sa nască și am prins niște contracte de publicitate pe o suma bunicica de bani se poate sa întri în posta natal prenatal evident după ce îmi plătesc impozitul de 16%?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:49, 22 Martie 2023
Cine sa intre , dvs sau sotia?

Sotia este angajata?
Indemnizația pentru creștere copil, se raportează la cuantumul salariului, nu la profitul firmei.

Dacă nu sunteți salariat nu puteți beneficia de indemnizație pentru copil.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Martie 2023
Dapix, utilizator
Un PFA nu se poate angaja pe sine insesi.
Eu vreau sa intru nu soția pfa e almeu !

Cornel Vasile a scris:

Un PFA nu se poate angaja pe sine insesi.

Ultima modificare: Miercuri, 22 Martie 2023
Bobobo, utilizator
1. Persoanele care, în ultimii 2 ani anteriori datei nașterii copilului, au realizat timp de cel puțin 12 luni venituri din salarii și asimilate salariilor, venituri din activități independente, venituri din drepturi de proprietate intelectuală, venituri din activități agricole, silvicultură și piscicultură, supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, beneficiază de concediu pentru creșterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap, precum și de o indemnizație lunară.

2. Daca sotia nu indeplineste conditiile pentru a beneficia de indemnziatia CCC, atunci dvs puteti solicita acordarea indemnizatiei incepand cu data nasterii copilului.

3. Cuantumul indemnizației lunare este de 85% din media veniturilor nete realizate în ultimele 12 luni din ultimii 2 ani anteriori datei nașterii copilului.
Cuantumul minim al indemnizației lunare nu poate fi mai mic decât suma rezultată din aplicarea unui coeficient de multiplicare de 2,5 la valoarea indicatorului social de referință, iar cuantumul maxim al acesteia nu poate depăși valoarea de 8.500 lei.

4. veniturile luate în calcul pentru stabilirea cuantumului indemnizației lunare sunt veniturile rezultate după scăderea impozitului pe venit și, după caz, a contribuțiilor sociale obligatorii datorate, conform legii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu crestere copil alinailiescu89 alinailiescu89 Buna ziua. As dori sa stiu in conditiile in care, urmeaza sa nasc un copil, iar ambii parinti lucreaza, daca tatal copilului poate intra in concediu crestere ... (vezi toată discuția)
O angajata cu timp partial de 3 ore/zi va beneficia de indemnizatie ccc? diamantcs diamantcs Buna ziua. Am o angajata cu timp partial de 3 ore/zi care este insarcinata. Va putea beneficia de indemnizatie de crestere a copilului si care va fi valoarea ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil Elena Ionicescu Elena Ionicescu Buna ziua! Sunt administratorul unei societati comerciale, fara angajati, firma figurand ca agent comercial inregistrat ca platitor pe venit. Veniturile firmei ... (vezi toată discuția)