avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... trecerea de la pensia de grad III la pensia de grad II
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

trecerea de la pensia de grad III la pensia de grad II

Buna ziua. Se poate trece de la pensia de invaliditate de grad III la pensia de grad II? tatal meu beneficiaza de pensia de handicap III dar intre timp boala sa s-a agravat. Cand a vrut sa intocmeasca dosarul pentru trecerea la pensia de gr. II, i s-a spus ca nu va fi luat in considerare decat dupa ce expira decizia comisiei medicale la care a fost inainte de agravarea starii sale de sanatate, adica deabia peste un an. care sunt pasii pe care trebuie sa-i urmam pentru a-si capata drepturile?
Ultima modificare: Duminică, 14 Ianuarie 2018
Diana Aurelia, utilizator
Cel mai recent răspuns: Avocat Minoi Marian , Avocat 22:54, 14 Ianuarie 2018
Buna seara

Art. 69. - In raport cu gradul de reducere a capacitatii de munca, invaliditatea este:
a) de gradul I, caracterizata prin pierderea totala a capacitatii de munca si a capacitatii de autoingrijire;
b) de gradul II, caracterizata prin pierderea totala a capacitatii de munca, cu pastrarea capacitatii de autoingrijire;
c) de gradul III, caracterizata prin pierderea a cel putin jumatate din capacitatea de munca, persoana putand sa presteze o activitate profesionala, corespunzatoare a cel mult jumatate din timpul normal de munca.

Raspunsul este,, Da ,,se poate modifica gradul de invaliditate al pensiei .
in opinia mea puteti efectua urmatorii pasi fara sa mai asteptati un an pentru o noua evaluare a capacitatii de munca a tatalui d-voastra

Puteti formula o cerere prin care doriti evaluarea sanatatii tatalui dumneavoastra inainte de termenul impus de comisie.
Daca veti fii refuzat ,puteti ataca raspunsul dat de comisie in contencios administrativ (sau civil 0depinde de gradul instantelor d-voastra de domiciliu.
desemenea puteti solicita instantei obligarea comisiei la evaluarea medicala mai devreme a pacientului.

mai puteti face controale medicale la institutiile specializate iar actele medicale le puteti atasa la cererea formulata pentru dovedirea cererii.

Cu speranta ca v-am fost de folos va urez succes


va multumesc pentru raspuns si pentru promptitudine.
Cu placere,
Daca doriti sa va ajut cu actele ma puteti contacta.

cu stima.
Ultima modificare: Duminică, 14 Ianuarie 2018
Avocat Minoi Marian, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare medicala GeorgetaAnca GeorgetaAnca Pensionarea medicala gradul III poate fi CU drept de munca si FARA drept de munca? Pe decizia mea medicala nu este specificat daca am sau nu drept de ... (vezi toată discuția)
Pensionara cu pensie de invaliditate gr.ii, cu pierderea in totalitate a capacitatii de munca + pierderea in totalitate a capacitatii de autoingrijire are dreptul la indemnizatie de handicap? piroska48 piroska48 avand pensie de invaliditate gr.II, cu pierderea in totalitate a capacitatii de munca+pierderea in totalitate a capacitatii de autoingrijire, cu deficienta ... (vezi toată discuția)
Administrator de firma vreau sa ma pensionez valy_xenon valy_xenon Buna ziua, Ma numesc Vlad Ditu si sunt administratorul unei firme de consultanta cu doi angajati: eu si contabilul. Am 53 de ani si peste 30 de ani vechime. ... (vezi toată discuția)