avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2036 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... vechimea in munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

vechimea in munca

cum se calculeaza vechimea in munca la momentul iesirii la pensie, luand in calcul facultatea si masteratul? adica cat timp vechime se pun anii de studiu? mersi
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 01:27, 17 Octombrie 2009
Perioada in care o persoana a urmat cursurile de zi ale invatamantului universitar este perioada asimilata stagiului de cotizare si este avuta in vedere la acordarea drepturilor de pensie pentru limita de varsta.

Concret, daca ati urmat o facultate 5 ani, atunci 5 ani se adauga stagiului de cotizare realizat de dvs. Nu confundati cu master-ul, acela are legatura cu pensia de urmas.

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Lege nr. 19/2000 privind sistemul public de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale contine prevederile legale.
ok, facultatea este de 3 ani si masterul de 2 ani, deci in total 5 ani. cum se ia in considerare ca si vechime, (fara sa confund cu masterul)? mersi
Sa precizez eu mai clar:
-de pensie de urmas poate beneficia orice persoana, pe perioada in care urmeaza master-ul;
-la acordarea drepturilor de pensie pentru limita de varsta este avuta in vedere numai perioada de 3 ani in care o persoana a urmat cursurile de zi ale unei universitati, cu conditia absolvirii acestora (deocamdata).

Consilier juridic,
Gabriela Pintea
Ultima modificare: Sâmbătă, 17 Octombrie 2009
Gabriela Pintea, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stabilit in israel, am dreptul la pensie din romania? adina26red adina26red [b]O PERSOANA STABILITA(EMIGRARE) IN ISRAEL, ARE DREPTUL LA PENSIE IN ROMANIA PENTRU 10 ANI VECHIME + ARMATA +FACULTATE?[/b] (vezi toată discuția)
Pensia si anii de studii ioana_cama ioana_cama Va rog frumos sa-mi spuneti care e legea cu privire la recunosterea anilor de studii la pensie.Am tot cautat pe net dar nu am gasit ce a trebuit.Eu am terminat ... (vezi toată discuția)
Pensionare poiana teiului poiana teiului Am varsta de 53 ani, vechime in munca de 29 ani din care 11 in agricultura si 18 in invatamant, facultate la zi 4 ani si armata 9 luni. cand pot iedi la pensie ... (vezi toată discuția)