avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1110 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Sfat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Sfat

Buna seara.
Eu impreuna cu fratele meu am mostenit de la mama noastra, in urma succesiuni la notariat un apartament si un spatiu cabinet. Se poate ca daca timp de 5 ani in care fratele meu sa plateasca toate facturile, inclusiv impozitele celor doua imobile eu sa imi pierd dreptul de mostenitoare? (Revenindu-i lui in intregime?)
Multumesc anticipat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu exista asa ceva.
E aceeași legendă urbană din categoria "după 5 ani de căsătorie, tot ce ai devine comun cu sotul".
acest răspuns util
Buna seara ,

Nici vorba .
aveti aceleasi drepturi amindoi.din cite am citit aveti un act autentic(notarial) de mostenitor.
Puteti solicita iesirea din indiviziune .Atunci veti stii exact care este bunul cert care vi se atribuie.

In cel mai rau caz fratele va poate solicita sa-i restituiti contravalaoarea pe care dvoastra trebuia sa o achitati.
si asta pe buna dreptate .
deoarece drepturile si obligatiile va vizeaza in mod egal pe amindoi.

Cu speranta ca v-am fost de folos va urez succes
acest răspuns util
Nu exista un temei legal ptr.aceasta concluzie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiunea si renuntarea la imobil in favoarea fratelui bw52110 bw52110 buna ziua ! la 1.03.2015 a decedat tatal nostru ,noi fiind 5 frati(4 fete si un baiat) mama este in viata ,toate ,inclusiv mama vrem sa dam semnatura la ... (vezi toată discuția)
Certificat de mostenitor anulat parola16 parola16 Buna ziua. Am dezbatut mostenirea din partea bunicului si a bunicii la un notar public, eu fiind singura mostenitoare. Aveam 2 titluri de proprietate: 1- al ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune ovi961 ovi961 O zi buna va doresc! Am o serie de intrbari referitoare la iesirea din indiviziune. Dar mai intii povestea pe scurt. Mama mea impreuna cu fratele ei au ... (vezi toată discuția)