avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune

Ce mă sfătuiți pentru a avea cheltuieli cât mai mici cu succesiunea după părinți. Mama a decedat acum 7 ani iar tata de o luna. Sunt singurul copil .Ce acte imi sunt necesare, Este necesar și sucesiunea după mama ? Îmi trebuie și martori ?
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 11:52, 15 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ca sa aveti costuri cat mai mici trebuia sa fi dezbatut succesiunea dupa mama in termen de 2 ani de la data decesului. Asa, costurile vor creste, pentru ca va trebui sa achitati catre stat un impozit de 1% din masa succesorala.
Daca bunurile au fost dobandite de parinti in timpul casatoriei, da, trebuie dezbatute succesiunile dupa ambii parinti si chiar daca sunteti unicul copil.
Da, va trebuie si 2 martori.
Iar pentru documentele necesare, adresati-va unui birou notarial din localitatea unde parintii au avut ultimul domiciliu.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Scutiti impozitul de 1 % daca dezbateti succesiunea in 2 ani de la deces.

Adresati-va unui birou notarial unde s-a aflat ultimul domiciliu al defunctului.


Succes.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mergeți la mai multi notari si întrebați cât va costa.
Exista diferente care pot fi semnificative.
Ambele succesiuni trebuie dezbătute.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Costurile succesiunii vi le poate spune doar un notar,trebuie dezbatute ambele succesiuni.Mai intai succesiunea dupa mama si apoi cea dupa tata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiunea nela_lazar nela_lazar buna seara. am si eu o problema legata de succesiune.tatal meu a murit acum 3 ani si nu am deschis suceesiunea .nu a vrut mama .acum a murit si mama pe 1 iulie ... (vezi toată discuția)
Succesiune-donatie ghici_2013 ghici_2013 Buna ziua! Va rog in raspuns pentru urmatoarea situatie: Ambii parinti decedati(tata 1993,mama 2010).Dinte cei 6 copii,unul decedat(are la randul lui 2 ... (vezi toată discuția)
Informatii succesiune Mira_nick Mira_nick Buna ziua, Ma aflu in urmatoarea situatie: mama mea a mostenit casa in care locuia de la bunica (mama ei). A facut toate demersurile necesare si era ... (vezi toată discuția)