avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiunea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiunea

buna seara. am si eu o problema legata de succesiune.tatal meu a murit acum 3 ani si nu am deschis suceesiunea .nu a vrut mama .acum a murit si mama pe 1 iulie 2010. suntem 2 frati . cum sa procedam sa deschidem sucesiunea dupa mama avand in vedere ca nu este deschisa suceesiunea dupa tata .si cati bani ne vor trebui ?va multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:39, 21 August 2010
Trebuie sa mergeti la notariat si sa deschideti succesiunea. Din pacate taxele sunt cam mari, important este sa mergeti sa va interesati cat costa.
Se va face succesiunea atat dupa mama, cat si dupa tata. Costurile depind de valoarea masei succesorale (ce mosteniti: un apartament, o casa, un teren, actiuni, bani in conturi bancare, etc.). Trebuie sa va prezentati la un notar din raza ultimului domiciliu al mamei. (de exemplu: daca a decedat in Bucuresti, orice notar din Bucuresti, nu are importanta sectorul, daca a decedat in alt oras/comuna - orice notar din acel oras/comuna). Sigur, notarul va va informa cu privire la taxele pe care le aveti de platit.
Se dezbat ambele succesiuni ....atat dupa tata, cat si dupa mama.
In ceea ce priveste succesiunea dupa tata trebuie sa platiti si 1% impozit pe masa succesorala, deoarece a trecut peste 2 ani de la decesul acestuia.
cat priveste taxele ...numai notarul va poate zice care sunt acestea. Puteti sa va interesati de costuri la mai multi notari si alegeti sa dezbateti succesiunea la cel care doriti.,...
taxele notariale sunt variabile in functie de masa partajabila.
Aveti posibilitatea de a va adresa instantei de judecata pt rezolvarea problemei.
Vedeti ca s-au mai scris amanunte despre acest aspect pe alte topicuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune cristida cristida as dori sa ma sfatuiti in privinta unei succesiuni dupa parint.Mama este decedata din2009,si nu s-a efectuat succesiunea,iar tata a decedat recent.As dori sa ... (vezi toată discuția)
Taxa de succesiune- mostenire redialboss redialboss buna seara situatia se prezinta asfel : mama decedata in urma cu 4 ani ; tatal decedat ac. in ... (vezi toată discuția)
Succesiune Ella 37 Ella 37 Ce mă sfătuiți pentru a avea cheltuieli cât mai mici cu succesiunea după părinți. Mama a decedat acum 7 ani iar tata de o luna. Sunt singurul copil .Ce ... (vezi toată discuția)