avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 886 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Semne de începător
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Semne de începător

Buna ziua,acum câteva luni am primit o amenda pentru lipsa semnelor de începător,apoi am facut contestație pentru primirea unui advertisment verbal,recent am primit Înștiințare ca voi fi chemat la proces,iar întrebarea mea este :În cazul pierderii procesului,voi plăti amenda sau vor fi si alte taxe adăugate?
Cel mai recent răspuns: MDavid07 , utilizator 12:17, 15 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Veti plati amenda daca inca nu ati facut-o la jumatate din minim in 2 zile lucratoare.

Se vede ca sunteti incepator, in trafic avertismentele nu se dau verbal.

Avertismentele verbale sunt discutii neprincipiale intre conducatorii auto cu experienta si ceilalti, cu mai putina sau mai multa experinta.
Nu se Adaugă cheltuieli de judecată?si as putea sa câștig procesul?am uitat sa zic ca mașina nu imi aparține si nu aveam cum sa le posed asupra mea.

cyan a scris:

Veti plati amenda daca inca nu ati facut-o la jumatate din minim in 2 zile lucratoare.

Se vede ca sunteti incepator, in trafic avertismentele nu se dau verbal.

Avertismentele verbale sunt discutii neprincipiale intre conducatorii auto cu experienta si ceilalti, cu mai putina sau mai multa experinta.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cheltuielile de judecata in astfel de cazuri raman de regula in sarcina statului.
Chiar daca masina nu va apartinea aveati obligatia de a umbla cu lămâile la dvs.,
Cum exista obligatia pentru aplicarea semnului pentru incepator este putin probabil sa aveti sanse de castig dar speranta moare ultima.

Articolul 147-HG1391/2006
Conducătorul de autovehicul sau de tramvai este obligat:
6. să aplice pe parbrizul şi pe luneta autovehiculului semnul distinctiv stabilit pentru conducătorii de autovehicule începători, dacă are o vechime mai mica de un an de la obţinerea permisului de conducere.

Cand raspundeti la un mesaj nu mai apasati pe butonul "Citeaza" ci doar pe "Raspunde"Numai in cazul in care doriti sa subliniati ceva anume puteti cita o parte din mesaj la care raspundeti..

Ultima modificare: Luni, 15 Ianuarie 2018
cyan, moderator
Vă mulțumesc foarte mult pentru explicațiile oferite,o zi frumoasă să aveți☺️

cyan a scris:

Cheltuielile de judecata in astfel de cazuri raman de regula in sarcina statului.
Chiar daca masina nu va apartinea aveati obligatia de a umbla cu lămâile la dvs.,
Cum exista obligatia pentru aplicarea semnului pentru incepator este putin probabil sa aveti sanse de castig dar speranta moare ultima.

Articolul 147-HG1391/2006
Conducătorul de autovehicul sau de tramvai este obligat:
6. să aplice pe parbrizul şi pe luneta autovehiculului semnul distinctiv stabilit pentru conducătorii de autovehicule începători, dacă are o vechime mai mica de un an de la obţinerea permisului de conducere.

Cand raspundeti la un mesaj nu mai apasati pe butonul "Citeaza" ci doar pe "Raspunde"Numai in cazul in care doriti sa subliniati ceva anume puteti cita o parte din mesaj la care raspundeti..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La cat timp de la obtinerea permisului pot conduce in afara tarii? Alina23Maria Alina23Maria As dori sa stiu si eu daca as putea conduce in afara tari daca am permisul de 2 luni? Multe persoane au spus ca se poate chiar si instructorul cu care am facut ... (vezi toată discuția)
Plangere contraventionala lucianviorel lucianviorel Aseara ma intorceam de la tara si intr-o comuna de langa orasul meu era o masina de politie. Cand m-am apropiat de ea o domnisoara (cred, dupa varsta) politist ... (vezi toată discuția)
Contestare pv - expunerea spre vanzare auto in spatiile publice hihahi hihahi Buna ziua, Am fost acum ceva timp in targul auto, doar ca nu am intrat in targ ci am lasat masina in parcarea din strada (regulamentar parcata) si avea in ... (vezi toată discuția)