avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ce acte imi trebuie pt a recunoaste tatal un minor de ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ce acte imi trebuie pt a recunoaste tatal un minor de 13 ani

Buna ziua .cum se procedeaza pt a recunoaste tatal fiul minor de 13 ani ? Deoarece poarta numele mamei inainte de a se cununa cu tatal lui mama purtandui numele de familie al sotului prin cununie si copilul ramanand cu numele vechi .pt al recunoaste tatal si pt al trece pe minor pe numele tatalui de familie ce este de facut ?
Ultima modificare: Luni, 15 Ianuarie 2018
gi-jane2, moderator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:10, 15 Ianuarie 2018
Mergeti la starea civila, acolo il recunoaste .
Ca si acte, buletinele, copiii dupa ele si certificatul copilului. Luati si certificatul de casatorie original si copie.

Fiind vb de un copil de 13 ani, va trebui ulterior sa va adresati instantei cu cerere pt incuviintare purtare nume.
Ultima modificare: Luni, 15 Ianuarie 2018
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pe certificatul copilului meu nu este trecut numele tatalui mada.simion mada.simion Am un baietel nascut in 1997 si ne avand posibilitatea de a ma cununa cu tatal copilului si asta din cauza parintilor mei . Am avut de ales intre doua ... (vezi toată discuția)
Trecerea copilului pe numele sotului mary_ania mary_ania Vreau sa fac cununia civila si am o fetita de 13 ani.Nu a fost recunoscuta si prin urmare poarta doar numele meu pe certificat.Ce acte imi trebuie ca sa o trec ... (vezi toată discuția)
Recunoastere paternitate zallyna zallyna Copil nascut inainte de casatoria legitima, (in concubinaj), la nume tata pe certif. nastere trasa line. Ulterior, sotul (si tatal natural al copilului) ... (vezi toată discuția)