Buna ziua...
Am mostenit un teren care avea cadastru si intabulare facute gratuit prin program national de cadastrare...Am facut succesiunea pe terenul respectiv pe care ulterior l-am vandut.In momentul in care cumparatorul a dorit sa isi ingradeasca terenul a avut probleme cu un vecin care afirma ca au fost incurcaturi si cadstrul este facut gresit o parte din teren apartinand lui...Acum acest vecin ameninta ca ma actioneaza pe mine in instanta ca am vandut respectivul teren...primaria asa la sfatuit...Intrebarea mea ar fi pe ce motiv ma poate actiona in instanta ? Eu am vandut un teren intabulat pe numele meu iar greseala de cadstru nu fost influentata in nici un fel de mine...
Buna seara! Nu aveti nicio vina, dar ati putea merge la cadastru sa verificati daca exista vreo suprapunere de terenuri, intrucat si cel care a cumparat, dar si vecinul pot actiona in instanta pentru reglementarea situatiei si e mai bine sa stiti de la inceput cu ce va confruntati si in acelasi timp sa dati dovada de buna-credinta.
Multumesc pentru informatii...
Voi merge cu vecinul respectiv...cumparatorul refuza acum orice discutie...cadastrarea gresita il.avantajeaza prin frontul stradal care este mai mare.
El sustine ca daca asa este facut cadastrul nu este problema lui..
Sper sa nu am eu probleme pentru ca probabil sigur voi fi actionat in instanta de vecinul respectiv care sustine ca am vandut terenul.lui.
Cadastrare
elafinta
Buna ziua! am o intrebare legata de cadastrare. In 2004 am cumparat un teren arabil in extravilan, de 2000 mp (10 m/200m) de la o persoana care avea doar titlu ... (vezi toată discuția)