avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Obtinere certificat de casatorie/divort dupa 50+ ani.
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Obtinere certificat de casatorie/divort dupa 50+ ani.

Buna seara!

Am si eu o problema. A decedat bunica mea, trebuie facuta succesiunea. Mama mea a decedat inaintea bunicii, eu fiind unic mostenitor. Acum problema se ridica astfel: bunica a fost casatorita pentru o perioada, timp in care a avut-o pe mama, cand mama avea 7-8 ani a divortat. In acest moment eu nu detin certificatul de casatorie si sentinta de divort, nu cunosc nici anul casatoriei si nici pe cel al divortului, fiind vorba de un divort de acum mai mult de 50 de ani. Bunica a decedat la 94 de ani si problema este ca i-am cumparat o garsoniera in Bucuresti cu putin timp inainte de a deceda, bunica aflandu-se in grija mea dupa ce am adus-o din Craiova fiind batrana. Stiu doar ca acea casatorie/divort s-a intamplat in Craiova, mama purta inainte de casatorie numele tatalui ei. Pentru a dovedi linia de succesiune trebuie sa ajung la actul de divort al bunicii, act pe care bunica nu il mai detinea, nici pe cel de casatorie.
Ce ma sfatuiti sa fac, eu sunt din Bucuresti si sunt insarcinata si muncesc, cum pot obtine sentinta de divort din Craiova daca nu cunosc decat numele lor fara alte detalii?
Ultima modificare: Luni, 15 Ianuarie 2018
LuciaZM, utilizator
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 19:48, 15 Ianuarie 2018
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc, merita incercat! Mai sunt si alte pareri?
Apelati la un avocat din Craiova care sa se ocupe de aceste formalitati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune? AlexMath AlexMath Buna ziua. Doresc sa pun o intrebare pentru a sti daca este cazul sa vorbesc cu un avocat sau nu. Problema este in felul urmator: Bunicii din partea mamei ... (vezi toată discuția)
Cum dovedesc ca este fratele mamei marius s marius s Buna ziua.am apelat la dumneavoastra cu o problema... Mama mea are un frate care a fost nascut inainte ca bunica mea sa se casatoreasca cu bunicul...dupa ... (vezi toată discuția)
Despre mostenire draftacristi draftacristi Buna seara....Vreau sa va adresez si eu intrebari despre mostenire..mai precis despre a prelua ceva de la parinti. Locuiesc in apartamentul parintilor mei, ... (vezi toată discuția)