avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 306 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Adoptie copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Adoptie copil

Copilul meu nu are tata in certificatul de nastere. Sotul meu ( care nu este tatal copilului ) vrea sa.l adopte. Certificatul de nastere al copilului dupa adoptie va fi schimbat ?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 21:25, 15 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,
Da, se va trece numele adoptatorului la rubrica tata.
Eventul se va modifica si numele fiind trecut ca nume numele tatalui.
Ultima modificare: Luni, 15 Ianuarie 2018
Gabriel Klein Kiritescu, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, certificatul va fi schimbat in mod obligatoriu, la rubrica tata urmand a fi trecut sotul dvs. Se vor stabii totodata relatiile de paternitate firesti, custodie comuna, dreptul la mostenire si relatiile de rudenie cu familia tatalui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum poate purta numele tatalui de la inceput? crisis81 crisis81 Buna ziua: Incerc sa explic situatia cat mai concret: Sunt casatorita legal cu un barbat cu care relatia s-a incheiat acum mai mult de un an de zile. Nu am ... (vezi toată discuția)
Recunoastere unui copil mihaita-andrei mihaita-andrei Buna ziua.Am un copil minor din prima casnicie,tatal este decedat.M-am recasatorit,avem doi copii,vrem sa trecem[sa schimbam certificatul de nastere] si ... (vezi toată discuția)
Drepturile copilului flaviac flaviac as vrea sa stiu care sunt consecintele in cazul in care copilul nu poarta numele tatalui biologic, tatal biologic este trecut in certificatul de nastere, dar ... (vezi toată discuția)