1. Buna seara am si eu o nelamurire din punct de vedere juridic , a situtatiei unui minor, care este in intretinerea tatalui , M-D dar in germania !!! deci minorul invata in germania , la scoala are 16 ani si este in clasa 9 .
2. Sotia ia are in intretinere la Faculatate in Romania fata in varsta de 22 de ani ,si e studenta , Divosrtul se afla pe rolul la sectorul 5 Buc , ambii parinti au domiciliul in germania
cum vedeti din punct de vedere juritic aceasta situatie .
( A ) se ia in calcul doar minorul ca si intretinere si ca viata sociala ?
( B ) sau se ia in calcul si copilul major care are 22 de ani si este student ?
Va multumesc
gi-jane2
Moderator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Numai copilul minor se ia in doscutie, pt el se va hotari pensie, modul de exercitare a autoritatii parintesti, locuinta copilului.
Fata trebuie sa actioneze separat in nume propriu si sa ceara pensie de intretinere.
va multumesc din suflet Raspusnul este de nota 10 , daca va sa spun ca fosta sotia strange chitante si arata ca ia o intretive pe fata de 22 de ani care ia avea deaja un servici in germania si a zis ca nu vr , sa mai munceasca cu ( 9,50) euro pe ora .
Iar cum am o datorie imensa si o promisiune fata de cel mic de 16 ani , Doamna Av. gi-jane2 am costuri cu el imense in Germania scoala , scolala de soferi ma costa 2000 de euro , dup aceia costurile de zi cu zi mancare heine toate sunt scumpe ca in germania in euro nu mai stiu unde sa o scot la capat ,
va multumesc pentru raspuns doamne ajuta sa fie asa cum ati spus .
DOAR NUMAI PENTRU CEI MINORI ??? SAU SI PENTRU CEI MAJORI
PENTRU CA CEL MAJOR ARE 22 DE ANI POATE MUNCI SINGUR SA SE INTRETINA ? EU ASA VAD DOMNULE AVOCAT NUSTIU MA SCUZATI .
lHlydra
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Potrivit art. 499 NCC alin 3 ``Părinţii sunt obligaţi să îl întreţină pe copilul devenit major, dacă se află în continuarea studiilor, până la terminarea acestora, dar fără a depăşi vârsta de 26 de ani``.