avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua! Daca copilul a implinit varsta majoratului ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua! Daca copilul a implinit varsta majoratului si este ...

Buna ziua! Daca copilul a implinit varsta majoratului si este studenta, dar la facultate cu taxa, mai are dreptul de a primi pensia alimentara?
Buna ziua

Daca este prevazut in sentinta, are dreptul pe toata durata studiilor, dar nu mai mult de 26 de ani.
Daca nu, va trebui sa intrroduca o alta actiune pentru stabilirea pensiei de intretinere.
Am avut hotarare pana la majorat. Apoi avocatul i-a facut adresa, tatalui, prin care ii informa ca minorul a devenit major si ii solicita sa plateasca, pe durata studiilor, pensia alimentara, de buna voie. Dovedindu-i cu adeverinta ca este elev Atunci copilul era in ultimul an la liceu. Acum fiind la faculatatea cu taxa, ma gandesc ca nu mai este obligat sa ii plateasca pensie, deoarece facultatea este cu taxa si nu la buget.
Ultima modificare: Marți, 14 Ianuarie 2025
iuliana80, utilizator
Din cate stiu... nu conteaza ca este la taxa sau buget, conteaza ca acea facultate sa fie autorizata conform legii.
Este irelevant ce tip de studii face, de inginerie cu taxa, de manichiurista cu taxa, de arte fara taxaa etc. In timp cta urmeaza o pregatire profesionala, pana la maxim 26 de ani, are drept ca parintii sa contribuie la intretinerea sa.
Daca aveti un avocat care deja a facut o notificare, pe care presupun ca ati vazut-o, ati platit-o, era tare bine sa va fie si clar ca este dreptul copilului legal la intretinere. Daca nu aveti incredere in avocat, nu il alegeti, nu e un instalator... avocatul trebuie sa fie compatibil ca valor cu clientul sau.
Ultima modificare: Marți, 14 Ianuarie 2025
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum obtin pensia alimentara in situatia de fata??? frampolarbear frampolarbear Am si eu o mica poveste, parintii mei au dat divort in octombrie 2007 cand eu aveam 19 ani, acum am 20 in iulie 2008, in octombrie 2007 am intrat la facultate ... (vezi toată discuția)
Drepturile familiei sau probleme juridice de familie iloveny iloveny Fiica mea are 22 de ani si termina in aceasta vara facultatea. Vrea sa urmeze un program de master care este destul de costisitor. As dori sa stiu, pana ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara peste 18 ani. dacă după împlinirea vârstei ... papacostas papacostas Pensie alimentara peste 18 ani. Dacă după împlinirea vârstei de 18 ani și finalizare liceu imi continui studiile la o universitate în Olanda la cursuri ... (vezi toată discuția)