avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 779 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort cu un copii minor care se afla in intretinerea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort cu un copii minor care se afla in intretinerea tatalui in germania

1. Buna seara am si eu o nelamurire din punct de vedere juridic , a situtatiei unui minor, care este in intretinerea tatalui , M-D dar in germania !!! deci minorul invata in germania , la scoala are 16 ani si este in clasa 9 .
2. Sotia ia are in intretinere la Faculatate in Romania fata in varsta de 22 de ani ,si e studenta , Divosrtul se afla pe rolul la sectorul 5 Buc , ambii parinti au domiciliul in germania
cum vedeti din punct de vedere juritic aceasta situatie .
( A ) se ia in calcul doar minorul ca si intretinere si ca viata sociala ?
( B ) sau se ia in calcul si copilul major care are 22 de ani si este student ?
Va multumesc
Ultima modificare: Marți, 16 Ianuarie 2018
Dan Mihai, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:09, 19 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, copilul cel mare trebuie intretinut, numai ca fata trebuie sa ceara pe cale separata, nu in cererea de divort, daca o depune sotia. Sotia dvs, nu poate cere pensie si pt fata. Bineinteles ca fata poate cere in nume propriu.
De asemenea, si mama e obligata sa contribuie la intretinerea copilului care va ramane cu dvs.
Deci ambii parinti veti intretine ambii copii.
Va puteti intelege ca pensiile sa se compenseze si fiecare sa intretina copilul care e la el, sau mai dati dvs o diferenta pt fata ca aveti salariul mai mare.
Pt scoala de soferi, ma scuzati, poate s-o faca la 18 ani in Romania, iar dupa ce obtine aici permisul, mai face acolo ce trebuie facut ( ore de legislatie si examen) ca sa il obtina pe cel german.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara pentru 2 copii minori Cretu44 Cretu44 Buna ziua, as dori prin intermediul dumneavoastra sa mi se raspunda la urmatoarea intrebare: In perioada imediat urmatoare eu si sotia mea urmeaza sa ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara Mariiovladu Mariiovladu Daca copilul a intrerupt cursurile scolare avand varsta de 17 ani(avand pensie alim)...si la anul cand implineste 18 ani si vrea sa mearga din nou la ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara ContSters425153 ContSters425153 Buna ziua, am un copil in intretinere ,cu varsta de 22 ani,dupa divort,care este student la facultatea de medicina si casatorit ,tinerii casatoriti dorind sa ... (vezi toată discuția)