avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 533 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Sunt un mic fermier cu PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Sunt un mic fermier cu PFA

Am 5vaci si 3porci dupa noul cod fiscal ar trebui sa plătesc la fel contribuțiile ca cei mari adica 445 pentru pensii și 220 pentru sănatate lunar?
Ultima modificare: Marți, 16 Ianuarie 2018
Mihaela Gheorghian, utilizator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 09:10, 16 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pana la 2 vaci si pana la 6 porci pentru ingrasat nu se plateste impozit ci doar la ce depaseste. La porci nu se pune problema pentru ca nu veti depasi. Ramane ca sa platii doar pentru cele 3 vaci si vetidepune pana pe 25 mai 2018 declaratia 221. Impozitul va fi calculat pe norma de venit, noma stailita anual la nivelul fiecarui judet de catre cei de la finante.
Impozitul o sa-l platiti in doua transe egale prima pana la 25 octombrie si a doua pana la 15 decembrie. Dar o sa primiti acasa, dupa ce veti depune d221, o decizie de impunere.
Nu stiu din ce judet sunteti dar va dau ca exemplu care au fost anul trecut normele in judetul BRĂILA

Vaci: Peste 2 capete 304 lei/cap de animal
Bivoliţe: Peste 2 capete 324 lei/cap de animal
Oi: Peste 50 capete 33 lei/cap de animal
Capre: Peste 25 capete 33 lei/cap de animal
Porci pentru îngrăşat: Peste 6 capete 27 lei/cap de animal
Păsări de curte: Peste 100 capete 2,78 lei /cap de animal

Contributia la sanatate si la pensie se calculeaza prin aplicarea procentelor de 10% la sanatate si 25% la pense la plafonul de 22800 lei adica la 12 salarii miime. Dar asta numai daca ttalul normelor de venit adica corespunzator animalelor detinue pntru care sunteti obligat s aplatit impozt,depaseste acel plafon e 22800 lei. Deci cum dumneavoastra aveti doar acele 3 vaci impozabile, nu e cazul sa platiti contributie la sanatate si pensie caci nu veti depasi plafonul.
Ultima modificare: Marți, 16 Ianuarie 2018
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pesta porcina - declararea suinelor Mary136 Mary136 Buna ziua, S-a depistat un nou focar de pesta in comuna Ciocanesti din jud Calarasi iar vin reprezentanti din partea autoritatilor ca sa declari cati porci ... (vezi toată discuția)
Declaratia 221 venit din exploatarea terenurilor agricole si animale marcelctin marcelctin Buna seara. Ieri am primit de la administratie adresa sa ma prezint la anaf, astazi m-am prezentat si m-au intrebat de ce nu am depus anul trecut declaratia ... (vezi toată discuția)
Venituri persoana aflata in intretinere ioannn ioannn Vreau sa platesc arenda anuala de 1000 lei unei doamne AFLATA IN INTRETINEREA fiului ei. Ea spune ca, cumpara multe medicamente scumpe cu preturi reduse sau ... (vezi toată discuția)