avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Pesta porcina - declararea suinelor
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Pesta porcina - declararea suinelor

Buna ziua,

S-a depistat un nou focar de pesta in comuna Ciocanesti din jud Calarasi iar vin reprezentanti din partea autoritatilor ca sa declari cati porci ai in gospodarie. Ei spun ca doar asa, in caz ca o sa ai si tu in gospodarie un focar, o sa poata sa te daspagubeasca. Totusi, unii nu i-au declarat de teama ca o sa trebuiasca sa plateasca impozit la ANAF.
Stiti ceva despre o astfel de situatie? Platesti impozit daca declari celor care vin cu pesta cate suine ai? Sau chiar nu te mai despagubesc pentru ca nu ai declarat de la inceput?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 15:47, 29 Septembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu are legatura una cu alta si nu e bine sa riscati sa nu mai primiti despagubirea pentru nedeclarare.
Iar referitor la partea cu impozitarea, la porcii pentru îngrășat in gospodarie până la 6 bucati anual nu se impoziteaza. iar la ceea ce depaseste se stabileste o norma de venit in fiecare an la nivel de judet pe cap de animal.
De exemplu la judetul Braila norma de venit este 27 lei pe cap de animal.
Impozitul pe venitul din activități agricole se calculează de către contribuabil prin aplicarea unei cote de 10% asupra venitului anual din activități agricole stabilit pe baza normei anuale de venit.
Deci in acest exemplu, cei care se tem ca vor avea de platit la stat impozit pentru cresterea de porci in gospodarie, sub 6 capete nu plateste nimic iar pentru ce depaeste ar trebui sa depuna declaraia unica anual si sa plateasca 2,7 lei pe cap de animal. Pentru asta se sperie?
Va multumesc pentru raspuns. Acum am o alta intrebare importanta. Stiti cumva daca au inceput despagubirile si care sunt acelea? In sensul ca la ce kg iti despagubeste suina. De ex, daca ai un porc de 40 kg, unu de 100 si altu de 200 iti da la fel pentru toti? Iti da un anumit pret pe kg. Am citit pe net diferite afirmatii, dar voiam sa stiu un caz concret. Intre pt jud Calarasi in caz ca exista diferite despagubiri pentru judete,

Multumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Despre despagubiri si care sunt acelea intrebati la primarie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt un mic fermier cu pfa Mihaela Gheorghian Mihaela Gheorghian Am 5vaci si 3porci dupa noul cod fiscal ar trebui sa plătesc la fel contribuțiile ca cei mari adica 445 pentru pensii și 220 pentru sănatate lunar? (vezi toată discuția)
Pesta porcină. are dsv, sau oricare altă autoritate a statului, dreptul să intre în curtea mea să împuște un porc, fără mandat de percheziție? vicky2015 vicky2015 are DSV dreptul sa intre in curtea mea sa impuste un porc, fara mandat de perchezitie? sau orice alta autoritatie a statului? multumesc! (vezi toată discuția)
Vanzarea animalelor [vaci} din gospodarie nariusserban nariusserban Bunica mea a vandut 2 vitei cu toate actele necesare,formular de miscare,carnet si atestat de producator! Va platii impozit pt suma incasata,intrucat ... (vezi toată discuția)