avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... rezervare casa prin agentie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

rezervare casa prin agentie

Buna ziua!
Am sunat la un nr. de telefon, care era o agentie, pentru a vedea o casa. Agentia respectiva esti din alt oras (agentia din Focsani --casa din Nehoiu). Cel de la agentie m-a pus in legatura (telefonic) cu o persoana a sa din orasul unde este casa si astfel am vazut casa si in prezenta proprietarului si am stabilit si pretul.
Cel de la agentie/Focsani mi-a cerut 500 de lei drept rezervare pe casa, suma pe care i-am dat-o prin ordin bancar, urmand sa-mi returneze banii cand semnam atecontractul la notar, atunci venind si cel de la agentie/Focsani.
Toata aceasta intelegere cu agentia din Focsani am avut-o numai telefonic, eu nu l-am vazut la fata pe acest agent, iar acea foaie de hartie pe care scrie ,,rezervare,, am primit-o prin cel care m-a dus sa vad casa, cel din Nehoiu.
Intre timp agentia Focsani a semnat cu proprietarul un document prin care ii cere un comision foarte mare si chiar vrea comisionul intreg atunci cand se va semna antecontractul la notar (comisionul il ia agentia doar de la vanzator asa era postat pe acel site si asa a ramas stabilit si cu proprietarul)
Proprietarul trage de timp si o sa traga in continuare pentru ca comisionul este foarte mare si nu vrea sa il dea inainte de contractul final si in aceste conditii vrea sa lasam agentia, daca nu reuseste sa se inteleaga cu ei si sa facem noi direct actele
Eu cumparatorul nu am semnat niciun document/intelegere cu agentia inafara acelei ,,rezervari,, in care se spune ca daca ma rezgandesc pierd banii iar daca agentia se razgandeste imi da dublul sumei inapoi.
Proprietarul m-a contactat si vrea sa facem actele fara agentie, ca nu se intelege cu ei (daca se razgandeste el trebuie sa plateasca agentiei dublul sumei de 2500 euro) si chiar in aceste conditii el vrea sa mergem la notar sa facem acetele fara agentie.
Va intreb ce se poate intampla daca fac actele cu proprietarul la notar si ce risc eu cumparatorul inafara sumei date drept ,,rezervare,,
Eu cu cel de la agentie am semnat doar acea ,,rezervare,, unde sunt de acord sa pierd banii daca ma razgandesc.
Mentionez, casa o voi cumpara prin credit bancar (care este deja aprobat) si chiar nu EU sant cel care a venit cu aceasta idee, ci PROPRIETERUL , explicandu-mi ca nu se intelege asupra comisionului cu agentia si ca va trage de timp oricat de mult va putea si nu o sa dea actele pentru notar.
Daca ar fi dupa mine as incheia actele prin agentie dar vanzatorul nu mai vrea, chiar daca a semnat cu agentia acel act prin care trebuie sa-i despagubeasca daca se razgandeste.
Ce se poate intampla pentru mine (-inafara faptului ca pierd banii de ,,rezervare,,-) daca fac actele direct cu proprietarul (asa vrea proprietarul) si ce risca proprietarul dupa ce a semnat contractul de vanzare-cumparare fara agentie?
Va multumesc. Am nevoie, va rog, de un raspuns cat mai repede, mi se scurge termenul acordat de banca pentru acordarea creditului ...
Va multumesc.
Nu vreau sa ocolesc agentia, dar cred ca nu am alta solutie ....
Ultima modificare: Marți, 16 Ianuarie 2018
ANDREEA 98, utilizator
Cel mai recent răspuns: ANDREEA 98 , utilizator 09:38, 16 Ianuarie 2018
Pentru acordarea unei consultante complete, in privinta aspectelor prezentate, precum si a cerintelor formulate de catre Dvs, este necesara analizarea de catre una avocat a inscrisurilor detinute, respectiv actul semnat de catre Dvs cu Agentia, cat si actul semnat de catre vanzator cu Agentia.
Cu stima,
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pacaliti de agentia imobiliara mihaela_andrei25 mihaela_andrei25 Am incheiat un antecontract pentru cumpararea unui apartament la o agentie imobiliara in urma caruia am dat un avans de 1000euro, urmand ca in termen de 30 de ... (vezi toată discuția)
Contract rezervare agentie imobiliara 1000 € User6690 User6690 Ma aflu intr-o situatie neplacuta in care ma simt obligata sa cumpar un imobil. Am gasit un anunt pe net, am sunat am programat o vizionare. Dupa 2 zile am ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament cu schimbare de ipoteca buna ziua , am gasit ... Ramopaca Ramopaca Cumparare apartament cu schimbare de ipoteca Buna ziua , Am gasit un apartament de vanzare care este ipotecat in prezent. Proprietarul doreste sa faca o ... (vezi toată discuția)