Sunt unic mostenitor al unei case de locuit, impreuna cu terenul aferent, cu certificat de mostenitor eliberat de notarul public. Nu-mi pot deschide carte funciara, biroul de cadastru si publicitate imobiliara cerandu-mi si ordinul prefectului judetului prin care terenul aferent casei de locuit, conform certificatului de mostenitor, trece in proprietatea mea, ca unic mostenitor. Primaria comunei tergiverseaza de 2 ani problema, refuzand sistematic a inainta referat la prefectura judetului pentru emiterea ordinului, optand pentru trecerea terenului aferent casei de locuit in titlul de proprietate privind alte terenuri reconstituite ca drept de proprietate, ceea ce cred ca nu este tot una cu terenul aferent casei de locuit, care se trece in proprietate prin ordinul prefectului judetului?!
Intreb: Care sunt reglementarile legale si care este actul normativ de trecere in proprietatea mea a terenului afderent casei de locuit pentru a-mi putea intabula la CF imobilul mostenit: casa de locuit si terenul aferent? Multumiri!
Teren cu casa
nicu20
buna ziua.am niste nelamuriri si sper ca aici le pot gasi rezolvarea.vreau sa cumpar un teren de la o batrana.aceasta detine un certificat de mostenire din ... (vezi toată discuția)