avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1155 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... dezmembrare teren
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

dezmembrare teren

Buna ziua,
Am 2 ha teren agricol pe numele meu cu titlu de proprietate, distincte, un ha intr-o sola si celalalt in alta sola. In urma unui proces, prin sentinta, un hectar i-a fost atribuit altei persoane, specificand clar care hectar si din care sola. Eu as dori sa intabulez hectarul meu de teren. Cum trebuie sa procedez? Mai sunt necesare demersurile prin topometrist, avand in vedere ca s-a hotarat in instanta, care suprafata si din ce sola revine unuia si care celulilalt?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cristian Fara , Expert cadastru autorizat ANCPI / OCPI 12:02, 16 Ianuarie 2018
- Pentu a inscrie sentinta pentru hectarul dvs bine identificat cu nr parcela, tarla etc in Cartea Funciar trebuie sa fie deschisa o carte funciara pentru trenul de un hectar!
- Daca nu este deschisa o Carte Funciara atunci... o persoana fizaca sau juridica autorizata (popular: topometrist, topograf, cadastras, etc.) va face o documentatie de prima inscriere in CF care implica masuratori si inscrierea Titlului de proprietate si a Sentintei civile in CF doar pentru parcela dvs.
- Celalalt proprietar va urma aceasi pasi ca si dvs pentru hectarul lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi de autor - cadastru cretuvasile cretuvasile Enunt problema: se da un teren de aprox 3,5ha. Doresc sa intocmesc documentele de cadastru (carte funciara, intabulare) pentru acest teren. Inchei un contract ... (vezi toată discuția)
Punere in posesie iuli113 iuli113 se poate ca pe un proces verbal de punere in posesie sa fie trecut numai terenul extravilan?si acest teren extravilan cu numere cadastrale noi cum pot sa ... (vezi toată discuția)
Teren agricol fly_fly fly_fly mai multe terenuri agricole cumparate pe legea 247/2005, in vederea comasarii (in aceeasi tarla) cum pot fii inscrise la cartea funciara? (vezi toată discuția)