avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Formular e405
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Formular e405

Va rog mult daca puteti sa imi spuneti unde in Germania pot trimite un formular e405(la care institutie), pt ca am tot incercat sa sun si nimemi nu stie nimic. Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Alexandru29.05 , utilizator 20:43, 28 Februarie 2018
Cred ca ma aflu in aceiasi situatie. Am lucrat in Uk iar sotia a nascut in romania. Legea spune ca daca ultimul loc de munca este in tara ma supun legilor din tara. Deci indemnizatia trebuie platita de institutiile din romania. Sper ca vb de acelasi formular
Ultima modificare: Miercuri, 28 Februarie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
@ Alexandru 29.05

Detaliati situatia dvs. ... data nasterii copilului , statutul din ultimii doi ani anteriori aceste date
Buna seara.Am fost in concediu fara plata un an de zile iar o parte din acest an am lucrat in irlanda de nord cu contract de munca. Am revenit in tara la vechiul loc de munca si vreau sa depun dosarul pentru indemnizatia de crestere copil. Lucrand la spitalul militar si fiind unitate militara nu pot sa imi depun dosarul la primaria de sector pt ca MAPN SI MAI prin angajatii de la serviciul personal si financiar se ocupa singuri de dosare. Am contractul de munca, fluturasii de salarii, documente care atesta cand am inceput si cand am terminat( p45 eliberat de o institutie a lor), toate traduse in limba romana. De la personal imi cer o anexa nr 2 pe care sa o trimit spre a fi completata in irlanda dar care pare imposibil de completat pt ca aici cer nr de zile, venituri etc....pt fiecare luna in parte. Contractul din Irl. A fost pe ore/saptamana si plata la 4 saptamani. Au fost luni cand am primit salariul in primele zile ale lunii si la sfarsit de luna. Ideea este ca raspund foarte greu la e-mail-uri. Copilul este nascut pe 13 feb 2018. Am cunostinte care s-au ocupat personal,au depus la primaria de sector exact ce documente am si eu si nu au fost probleme. Drept de indemnizatie am si cu castigurile din tara pt ca am acelasi loc de munca de 10 ani exceptand anul de concediu fara plata. Deci in ultimii 2 ani am cele 12 luni lucrate.

Cornel Vasile a scris:

@ Alexandru 29.05

Detaliati situatia dvs. ... data nasterii copilului , statutul din ultimii doi ani anteriori aceste date

Cine trimite formulat E405 si cine il completeaza?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccc. urgent! Roxanaaaaaa1 Roxanaaaaaa1 Buna seara! Am o intrebare. Am lucrat in anglia timp de 3 ani si in Oct. am revebit in tara pentru a-l naste pe bebe. Aici m am angajat in Oct, iar copilul s a ... (vezi toată discuția)
Formulare europene AncaMoldoveanu88 AncaMoldoveanu88 Buna ziua. As avea si eu o intrebare. Sunt insarcinata cu primul copil iar in luna iulie 2017 urmeaza sa nasc. Stiu ca pentru a beneficia de indemnizatie ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pt cresterea copilului Bibicu27 Bibicu27 Pot beneficia de indemnizatia pt cresterea copilului daca in ultimi 4 ani am lucrat in afara tari si in ultimele 3 luni de sarcina vreau sa ma angajez in RO.? ... (vezi toată discuția)