avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale radierea sediului unei firme pe cale neamiabila
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

radierea sediului unei firme pe cale neamiabila

Care ar fi metoda cea mai convenabila(usoara, rapida, mai putin costisitoare) pentru radierea sediului unei firme de pe adresa unei garsoniere pe care o detin in proprietate?
Mentionez ca am permis unor persoane sa-si faca firma pe aceasta adresa(exista un contract de comodat pana in 2011) si se pare ca pe cale amiabila nu pot sa-i conving sa-si mute sediul desi nu mai platesc chirie pe garsoniera.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 07:06, 19 Octombrie 2009
Comodatul e un contract esetialmente gratuit, asadar motivatia ca reprezentantii firmei nu mai platesc chirie nu va este de ajutor.
Sa porniti un astfel de litigiu, e pierdere de vreme, intrucat instanta va aplica clauzele contractului de comodat.
Varianta cea mai convenabila e sa ajungeti la o intelegere si sa isi schimbe sediul, cu toate formalitatile legale ( act aditional, inregistrare la registrul comertului), pentru a deveni publica aceasta modificare, in caz contrar, vor sosi la acea adresa toate notificarile, somatiile, etc.
Denuntati unilateral contractul de comodat - notificare scrisa trimisa administratorului (reprezentantul legal al firmei) cu confirmare de primire.
Cu copie dupa notificare si dupa dovada de primire mergeti la Registrul Comertului si faceti cerere de retragere accept sediu. Registrul nu va radia sediul, firma va aparea in evidentele lor ca avand sediul expirat, dar apoi veti avea temei sa solicitati firmei sa faca schimbarea de sediu, iar in cazul in care nu se conformeaza, o veti putea actiona in judecata.
lory10 a scris:

Denuntati unilateral contractul de comodat


Contractul de comodat nu poate fi denuntat unilateral de catre comodant daca acesta posibilitate nu a fost expres prevazuta in cuprinsul lui. Iar aceasta prevedere nu prea este inserata in astfel de contracte pentru ca toata lumea crede in legenda denuntarii unilaterale a acestui contract (care circula mai ceva decat aceea cu 5 ani de la casatorie pe care nu o mai rostesc spre a nu se mai lipi si de mintea altora).
Art 1572 c. civ prevede cand si in ce conditii poate comodantul "sa ia indarat lucrul imprumutat".
Ultima modificare: Luni, 19 Octombrie 2009
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Anulare contract comodat CABINET DE AVOCAT - MEDIATOR CABINET DE AVOCAT - MEDIATOR Vreau sa-mi vand actiunile firmei, sediul firmei are contract de comodat- termen nelimitat la adresa mea. Cei care cesioneaza m-au rugat sa las sediul inca o ... (vezi toată discuția)
La ce riscuri este supus proprietarul unui apartament in care se gaseste sediul social? windy windy Va rog sa ma lamuriti daca exista vreun risc pentru proprietarul unui apartament in care se gaseste sediul social al unei societati cu datorii foarte mari la ... (vezi toată discuția)
Rezilierea unui contract de comodat incheiat pe o perioada nelimitata Ada2016 Ada2016 Buna ziua , Va rog sa ma ajutati cu o informatie cu privire la rezilierea contractului de comodat . Am administrat in 2011 o firma a carei sediul social a ... (vezi toată discuția)