avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dezbatere
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dezbatere

Tatal meu are o declaratie din anul 1994 facuta de mana de bunicul meu in fata primarului cu numar de inregistrare la primarie, prin care bunicul ii cedeaza partea lui de mostenire , intrebarea mea este daca aceasta declaratie este valabila si daca se ia in considerare la dezbaterea mostenirii.
Cel mai recent răspuns: ContSters454516 , utilizator 17:05, 16 Ianuarie 2018
Nu e valabila.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Declaratia formulata reprezinta un act de vointa pe care nimeni nu-l poate ingradi.
Daca a ramas o simpla declaratie data in fata Primarului, acest inceput de dovada ar putea fi luat in discutie in cadrul procedurii succesorale, insa fara a produce efecte asupra modalitatii in care este dezbatuta mostenirea.
IN principiu, cazul expus de catre Dvs implica o analiza mai atenta a situatiei de fapt existente, precum si a unor inscrisuri doveditoare cu privire la cele expuse de catre Dvs.
Cu stima,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot recupera un teren? damianlucia damianlucia Matusa mea are un teren, obtinut prin act de vânzare de la bunica încheiat în 1998, dar la primărie are trecut in rol si terenu de langa adica si terenul ... (vezi toată discuția)
Are drept de a intra pe un teren? iulianduma34 iulianduma34 Pe scut,tata este unicul mostenitor dupa bunicul lui din partea mamei lui,bunicul avea doua fete,care impreuna cu sotia bunicului au renuntat la succesiune,in ... (vezi toată discuția)
Înregistrare cerere de optiune succesorala pentru o persoana decedata Send Send Buna ziua. As dori sa stiu daca pot inregistra la notar cererea de optiune succesoarala in numele tatalui meu decedat care in timpul vietii nu si-a ... (vezi toată discuția)