avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 757 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... CAS PFA IT 2014 si 2015
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

CAS PFA IT 2014 si 2015

Buna ziua,

Sunt PFA cu norma de venit, cod CAEN 6202 - Activitati de consultanta in tehnologia informatiei.

Tocmai am primit de la ANAF doua decizii de impunere pentru CAS pe anii 2014 si 2015, cu titlul de regularizari CAS.

Dupa cunostintele mele sunt scutit de plata CAS. Asta se potriveste si cu deciziile originale primite in 2014 si 2015, unde coloana de CAS este 0.

Acum vor sa le platesc retroactiv. Probabil ca o sa primesc decizii de impunere si pe 2016+2017. Daca poate cineva sa ma ajute cu informatii concrete sau cu legea/hotararea de guvern care ma scuteste de CAS, am cautat pe net si nu gasesc.

Multumesc in avans,
Mircea.
Ultima modificare: Marți, 16 Ianuarie 2018
Katyusha, utilizator
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 22:48, 16 Ianuarie 2018
Regularizarile se fac cu intarziere.

Daca ati depasit plafonul de la data respectiva referitor la CAS, atunci va trebui sa platiti.

Probabil ca vor veni si pentru urmatorii ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizii de impunere pentru regularizare - retroactive corghy corghy In calitate de PFA nu am primit de la ANAF decizii de impunere pentru: - regularizarea anuala a CASS pentru anii 2013, 2014, 2015, 2016 - regularizarea ... (vezi toată discuția)
Penalizări cas Cristina J Cristina J Buna seara, In data de 04.12.2017 mi-a venit decizia de impunere pe 2014 cu suma de 2901. Pe data de 05.12.2017 am fost la ANAF unde mi s-a adus la ... (vezi toată discuția)
Decizie de impunere BeniaminCodescu BeniaminCodescu Buna ziua! institutia la care lucrez are un contract de concesiune din 2012 pentru un teren de 10ha. Primaria locala de la care s-a concesiunat terenul, vine ... (vezi toată discuția)