avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi

Joi, 20 martie, are loc evenimentul: Impozitul minim global de 15%: Cadrul de implementare a Directivei Pillar 2 în România. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Decizii de impunere pentru regularizare - retroactive
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Decizii de impunere pentru regularizare - retroactive

In calitate de PFA nu am primit de la ANAF decizii de impunere pentru:
- regularizarea anuala a CASS pentru anii 2013, 2014, 2015, 2016
- regularizarea anual a impozitului pe anul 2016;
Intrebare: in contextul modificarii Codului fiscal, eventualele decizii de impunere, in ambele cazuri, emise in anul 2018, deci retroactiv, trebuie sa respecte Codul Fiscal in vigoare din 2018 sau vor face referire la vechiul Cod fiscal, abrogat?
ANAF poate emite decizii retroactiv in baza legislatiei abrogate?
Exista vreo prevedere/ principiu pentru aplicarea legislatiei celei mai avantajoase?
Multumesc,
Ultima modificare: Miercuri, 10 Ianuarie 2018
corghy, utilizator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 12:26, 10 Ianuarie 2018
Regularizarile se fac pe legislatia de atunci, nu pe cea de acum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie de impunere anuala pentru cas 2013 primita in octombrie 2018, pfa-ul radiat din martie 2017 popic75 popic75 Tocmai am primit Decizie de impunere anuala pentru CAS 2013 pe CNP-ul personal., PFA-ul pe care functionam in 2013 a fost radiat in martie 2017. Intre timp, ... (vezi toată discuția)
Regularizare contributii asigurari sanatate pentru un pfa stngraluca stngraluca Buna ziua, Imi puteti spune, pentru un PFA in sistem real, unde pot afla care sunt sumele datorate la asigurarile de sanatate in urma ... (vezi toată discuția)
Cas pfa it 2014 si 2015 Katyusha Katyusha Buna ziua, Sunt PFA cu norma de venit, cod CAEN 6202 - Activitati de consultanta in tehnologia informatiei. Tocmai am primit de la ANAF doua decizii de ... (vezi toată discuția)