Lucrez la stat...adica nu stau, la Statul Roman :D,si am o problema, seful cel mare il tine in spate pe seful cel mic si seful asta mic ne face viata amara si pe deasupra mai si greseste intentionat pontajele.... in cazul in care luna trecuta am luat 497 ron va dati seama. Ce pot sa fac sa plec de la ei dar sa iau somaj.... pana imi gasesc altceva de munca.
Pentru a beneficia de indemnizatie de somaj trebuie ca raporturile de serviciu sa inceteze din motive neimputabile dvs ( sa vi se desfiinteze locul de munca).
Si cum fac asta sa incerc sa nu imi indeplinesc serviciul asa cum trebuie si sa ma dea afara? E o optiune asta, adica daca ma dau ei afara pot beneficia de somaj?
Daca nu va indepliniti atributiile de serviciu riscati sa fiti concediat disciplinar, si acesta este un motiv de desfacere imputabil salariatului. Ca atare nu veti beneficia de somaj.
Intre timp, puteti sa faceti o sesizare cu nr de inregistrare la seful cel mare prin care sa prezentati situatia cu greseala din pontaje. Poate se rezolva ceva.
Dar aveti, de asemenea, grija sa nu dati motive de sanctionare. Ptr ca veti fi vanat!
Somaj
valind70
Daca sunt dat afara din firma din motive neimputabile mie, si nu este disponibilizare colectiva ,
pot beneficia de salariul compensatoriu (vezi toată discuția)