avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Presedinte contestat
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Presedinte contestat

Sotia mea este proprietara apartamentului in care locuim, acesta fiind achizitionat inainte de casatorie. Printr-o imputernicire notariala sotia m-a delegat sa o reprezint in orice actiune legata de asociatia de proprietari iar la ultima adunare generala am fost ales presedinte. In imobil exista 2 persoane (una dintre ele fiind fosta administratoare pe care am dat-o afara)care contesta ca fiind ilegala alegerea mea in aceasta functie intrucat nu sunt proprietar sau co-proprietar. Mai mult decat atat, chiar serviciul de specialitate din primaria sectorului 1, are dubii in legatura cu legalitatea alegerii mele in functia de presedinte. Ma puteti sfatui in acest sens ?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 16:52, 16 Octombrie 2009
Stimate domn,
Legea nu prevede nicaieri ca Presedintele trebuie sa fie proprietar sau co-proprietar!
L230/2007
CAP. IV
Organizarea şi funcţionarea asociaţiei de proprietari

ART. 21
(3) Preşedintele asociaţiei de proprietari este fie candidatul care va obţine cel mai mare număr de voturi la alegerea membrilor comitetului executiv, fie oricare alt membru al comitetului executiv ales prin vointa sa şi a majorităţii proprietarilor din cadrul adunării generale. Preşedintele, în situaţii deosebite, poate numi temporar dintre membrii comitetului executiv un vicepreşedinte căruia îi poate delega atribuţiile sale.

ART.27
Adunarea generală a proprietarilor membri ai asociaţiei de proprietari are următoarele atribuţii:
a) alege şi revoca din funcţie preşedintele, membrii comitetului executiv şi cenzorul sau membrii comisiei de cenzori a asociaţiei de proprietari;
Ultima modificare: Vineri, 16 Octombrie 2009
Presedintele, utilizator
Interpretarea data art. 21 este urmatoarea: pentru a participa la Adunarea Generala cu dreptul de vot si implicit de a fi ales, trebuie sa fii proprietar.
Art. 21 se refera la prima AG a Asociatiei!(la infiintarea acesteia)
Nu cred ca poate impune cineva unei asociatii private pe cine sa aleaga presedinte.
@supercurat
Dv. sunteti membru al unei familii care are o proprietate in acel bloc, da? Care este problema administratorei Dv.? Doreste certificatul de casatorie? Plus de asta, Dv. ati fost ales in mod statutar, da?
.....................
Cred ca e o gluma ce povestiti Dv. :happy:

Alte discuții în legătură

Comitet executiv dan61 dan61 Buna ziua,as dori sa-mi spuneti cine face parte din comitetul executiv, care sunt membrii care-l formeaza? (vezi toată discuția)
Membru in comitetul executiv, conditionat de drept de proprietate petrecg petrecg Buna ziua, in blocul unde locuiesc am fost ales membru in consiliul executiv, dar pentru a fi validat trebuie sa dovedesc ca sunt si proprietar. Apartamentul ... (vezi toată discuția)
Din comitetul executiv al unei asociatii de proprietari pot face parte reprezentati ai proprietarilor justexpect justexpect La o Adunare Generala a Asociatiei de Proprietari, la care erau prezenti reprezentati ai unor membri ai asociatiei de proprietari, acesti reprezentati au ... (vezi toată discuția)