avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident rutier cu autovătămare din culpă. Este ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident rutier cu autovătămare din culpă. Este adevărat că se întocmește dosar penal din această cauză?

Salut! Am facut accident cu masina ( m-am rasturnat), precizez ca nu a mai fost nimeni implicat in accident doar vreo doua borduri... am refuzat sa merg cu cei de la smurd la spital deoarece aveam dureri mici la spate. .. apoi la insistenta prietenilor am ajuns cu un taxi la spital. Asta dupa ce a venit politia, smurd-ul si toata lumea, dupa ce am suflat in fiola si a iesit 0(zero). Am ajuns la spital si am spus ca am avut accident, au venit doi domni polititi si mi-au luat prrmisul de conducere si m-au pus sa semnez o foaie cum ca imi aduc la cunostinta ca am 30 de zile in care pot depune o plangere penala impotriva celui gasit vinovat de producerea accidentului, adica eu pentru ca eu am fost singur in masina am derapat apoi am luat cu roata din stanga un scuar si m-am rasturnat. De la spital mi-au spus ca trebuie sa stau vreo 2 saptamani in pat... si ca ma pot duce acasa dupa ce mi-au facut toate analizele posibile. La politie inca nu am ajuns sa dau declaratia ( vorbind cu cei de acolo si explicandu-le situatia cum ca medici mi-au spus sa stau in pat cateva saptamani). Intrebarea mea pentru dumneavastra este: 1. imi vor suspenda permisul de conducere? 2. Am inteles ca se face dosar penal pentru auto-vatamare. Asa este? 3. Ce trebuie sa fac in viitorul apropiat dupa ce ma voi face bine si voi putea merge la politie? Va multumesc frumos!
Ultima modificare: Miercuri, 17 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Diana Cioroiu , Avocat 21:03, 18 Ianuarie 2018
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se va deschide dosar, si ulterior se va solutiona cu Neinceperea Urmaririi Penale. Dar asa este procedura. Va dura ceva pana vi se va restitui permisul.
Am inteles. Dar dovada de circulatie pe care sa o pot inlocui primesc? Multumesc frumos!
Da, primiti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Permis retinut Maxxxuu Maxxxuu Buna ziua! Am făcut un accident auto (am intrat in stâlp in urma unui derapaj) eram singur in masina, am fost dus la spital de către cei de la Smurd, la ... (vezi toată discuția)
Accident rutier - nu este culpa comuna? waspwasp14 waspwasp14 Intr-una din diminetile in care mergeam catre serviciu la volanul masinii, fiind polei pe carosabil, intr-o intersectie am derapat, facand un S pe sosea. In ... (vezi toată discuția)
Dosar penal vatamare corporala, politia a dat recomandare nup, au trecut 10 luni Alin0702 Alin0702 Salutare tuturor, ne distram cu urmatoarea speta. In aprilie 2020 am avut accident cu un livrator de pizza pe scuter. Accidentul a fost oarecum neobisnuit , eu ... (vezi toată discuția)