Beneficiez de o pensie de urmas pentru cei 2 copii. Anul acesta fiica mea a terminat facultatea de medicina. Cum trebuie sa procedez pentru recalcularea pensiei de urmas pentru fiul meu, inca student. Am adeverinta lui de la facultate. Cum sa procedez pentru a solicita recalcularea pensiei si deschiderea unui nou cont in banca pentru aceasta?
Va multumesc.
Vreti sa spuneti, probabil, ca cei doi copii sunt beneficiari de pensie de urmas (chiar daca, de exemplu, pensia poate fi primita pe dosarul dvs.).
Daca fiica dvs. nu mai indeplineste conditiile pentru a beneficia de pensie de urmas, trebuie anuntata casa de pensii. Adeverinta fiului dvs. trebuie depusa la casa de pensii insotita de o cerere in care aratati ca fiica nu mai indeplineste conditiile prevazute de lege. Cuantumul pensiei de urmas va fi stabilit doar pentru fiul dvs., conform art. 71, alin. (2), lit. a) din Legea nr. 19/2000, prin aplicarea unui procent de 50% asupra punctajului mediu anual realizat de sustinator.
Caz/pensie de urmas
liah
Buna tuturor!
Am un caz mai aparte, cred, fata de raspunsurile citite aici: Cei doi copii ai mei au luat pensia de urmas dupa decesul tatalui de multi ani, ... (vezi toată discuția)
Pensie de urmas
aidacamp
Va rog sa-mi raspundeti daca fiul meu care tocmai a terminat liceul si a avut bacalaureatul in aceasta sesiune (reusit cu media 9,37), dar care a avut ( ca si ... (vezi toată discuția)