sotul plateste pensie alimentara la o concubina din trecut in procentaj de 20%din venit.de 9 luni este in concediu de paternitate pentru cresterea copilului si a trimis adeverinta dupa venitul familiei care este doar IDEMNIZATIA fetitei de 1.080ron.a trimis acte la tribunal caci nici eu(sotia lui )nu am venit-singura sursa este idemnizatia.mentionez ca eu in calitate de sotie am 1 baiat de 10 ani din afara casatoriei care i-a pensie alimentara de la tatal biologic.sotul a facut recurs in luna iunie'09 pentru scadere procentaj la plata pensiei alimentare a concubinei lui.suntem in octombrie si nu avem nici un raspuns,platim 20%din venit.ce se poate face in acest caz?raspunsul la recurs nu trebuia sa-l aflam pana acum?daca da,atunci noi ce trebuie sa facem sa aflam raspunsul?vor scadea din procentaj daca sotul are in intretinere pe mine(fara venit)pe fetita si DACA se pune si baiatul meu (la scadere de procentaj-avand in vedere ca este in intretinerea lui?)care ar fi procentajul corect care trebuie platit de sotul meu in acest caz?
Baiatul dv. care primeste pensie alimentara de la tatal sau este in intretinerea dv si a tatalui biologic, nu in intretinerea actualului sot, deci nu intra in calcul la stabilirea obligatiei la intretinere a acestuia.
Actualul sot nu are nicio obligatie de intretinere, cata vreme acest copil nu e al lui .Obligatia de intretinere incumba tatalui biologic ,in ciuda oricaror alte schimbari care vor avea loc , in cadrul unei familii.
Sotul dv. are in intretinere 2 copii, copilul dv. si al sotului si copilul sotului rezultat din relatia de concubinaj.
Copilul dv. rezultat din afara casatoriei nu intra in calcul pentru ca acesta se afla in intretinerea tatalui sau biologic. Daca acest copil nu era recunoscut si era adoptat de catre sotul dv., atunci si acest copil ar fi fost in intretinerea sotului dv.
Daca v-ati judecat pe fond, ce solutie s-a dat in actiunea de reducere a pensiei de intretinere datorate primului sau copil? A depus atunci certificatul de nastere al copilului pentru care acum se afla in concediu de crestere a copilului?
Sa inteleg ca nu ati fost multumiti de solutia instantei de fond si ati declarat recurs? Ca sa aflati solutia din recurs, mergeti fie la instanta si aflati-o dupa numarul de dosar, fie accesati pagina
www.portal.just.ro si cautati dupa instanta si numar de dosar.
Deciziile de recurs se comunica prin modificarea Legii nr. 146/1997 privind taxele judiciare de timbru. Daca nu vi s-a comunicat, atunci inseamna ca nu s-a redactat inca...;)