avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 864 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... imputernicire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

imputernicire

buna ziua.bunici mei au un teren din care o parte la vandut si acuma urmeaza sa facem procedurile pentru a putea vinde a doua parte.intrebarile mele sunt urmatoarele:
1.bunica poate vinde daca bunicul a decedat?(este mentionat si numele ei la prima parte cand sa vadut si a trebuit sa semneze si ea)
2.cum putem sa procedam sau ce acte notariale trebuie facute daca doamne fer nu mai este si ea sa pot vine eu ca nepoata sau daca cade la pat?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 10:11, 17 Ianuarie 2018
1. Daca terenul a fost dobandit in timpul casatoriei, nu poate. Trebuie dezbatuta mostenirea dupa bunic.
2. Daca nici bunica nu mai este, va trebui dezbatuta si mostenirea dupa ea.
Demarati procedura succesorala dupa bunic, ca sa nu ajungeti in situatia ca bunica sa nu se poata deplasa sau sa inceteze din viata.
terenul a fost dobandit inainte casatoriei este intabulat pe bunicu si am fost la primarie si la topograf si a zis ca numai bunicia poate
Deci e bunul propriu al bunicului, dobandit inainte de casatorie?
Daca da, cu atat mai mult nu poate bunica sa il vanda singura. Trebuie dezbatuta mostenirea.

Numai daca terenul este al bunicii, dobandit inainte de casatorie sau prin mostenire de la strabunici, doar atunci il poate vinde singura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare teren camelia2012 camelia2012 buna ziua.bunicul meu a avut la tara 33.975mp de pamant, el a vandut o parcela aceea fiind de 17000 mp si a mai ramas parcela 2 formata din 16975 mp. acuma eu ... (vezi toată discuția)
Teren extravilan proprietar ? iuli113 iuli113 strabunica are titlu de proprietate pe 10 ha de teren extravilan,ea a decedat are o fiica care la randul ei a decedat ,aceasta fiica are un sot care ... (vezi toată discuția)
Mostenire dupa bunici . sandraone sandraone Ma confrunt cu o problema .Un teren din partea buncilor este ramas ca mostenire ,Sunt singura la parinti . Bunica a decedat acum aproape doi ani, bunicul de ... (vezi toată discuția)