avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 945 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... hartuiere? santaj?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

hartuiere? santaj?

buna ziua! va rog sa ma ajutati!
sunt divortata si am incheiat de curand o relatie cu un barbat, despre care stiam ca e divortat (acum am descoperit ca are sotie si copil). in timpul ultimei intalniri acesta m-a fotografiat fara acordul meu.acum, dupa ce mi-a cerut in mai multe randuri sa ne intalnim, i-am explicat ca nu mai vreau sa continui aceasta relatie! dupa aceasta discutie a urmat o serie de amenintari de genul "o sa-ti para rau , roata e rotunda.....".
saptamana trecuta a distribuit un cd cu mai multe documente si pozele de care va spuneam.acest cd a fost trimis fostului sot (acest a fost instiintat in prealabil de faptul ca va primi acest cd), parintilor si fostilor socri! a continuat cu un mail adresat institutiei in care lucrez. am urmat calea legala dar pana la solutionare el poate distribui aceste poze in continuare!este vb de imaginea mea!
ce pot face pt grabirea anchetei si care este incadrarea!
va multumesc!

Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 23:04, 17 Octombrie 2009
Va propun sa incercati sa obtineti un Ordin Prezidential de Restrictie, care i-ar interzice distribuirea imaginilor respective.
cum? care sunt pasii? cui ma adresez?
Fapta fostului prieten ar putea fi incadrata la santaj,insa acesta nu urmareste sa obtina un folos injust pentru sine sau pentru altul, ci dorerste sa va constranga sa va intoarceti la el. Art. 194 C.pen. -(1) Constrângerea unei persoane, prin violenţă sau ameninţare, să dea, să facă, să nu facă sau să sufere ceva, dacă fapta este comisă spre a dobândi un folos injust, pentru sine sau pentru altul, se pedepseşte cu închisoare strictă de la un an la 5 ani. alin. 2 -
Poate insa constuitui si infractiunea de amenintare -art. 193, C. pen., amenintarea consta in fapta de a ameninta o persoana cu savarsirea unei infractiuni sau a unei fapte pagubitoare indreptate impotriva ei, a sotului ori a unei rude apropiate, daca este de natura sa o alarmeze.
Depuneti deci plangere la politie sau parchet, insa. va trebui sa dovediti ceea ce sustineti, prin orice mijloace de care dispuneti.
Ultima modificare: Vineri, 16 Octombrie 2009
ContSters47264, utilizator
Va propun sa va angajati un avocat pentru a va reprezenta la demersurile necesare.
multumesc!

Alte discuții în legătură

Amenintari sau santaj ? conditii sorin78 sorin78 Am primit acum 2 luni un sms de amenintari, pe scurt: imi cere un fost coleg plata unei datorii [u]contestate [/u] si zice ca \"[i]daca nu platesc pana la ... (vezi toată discuția)
Santaj hoream hoream Sunt subiectul unui santaj. Sunt santajat de catre asociatul meu sa renunt la toate drepturile mele in firma ca altfel face un denunt cum ca un alt prieten ... (vezi toată discuția)
Termen plangere penala mahmoudcluj mahmoudcluj exista termen de 2 luni pentru sa depun plangere penala cand e vorba de art194 , art193 ? merci . (vezi toată discuția)