avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Organizare cursuri interne in societate comerciala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Organizare cursuri interne in societate comerciala

Este necesara diploma de formator angajatului desemnat sa sustina cursuri interne? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:57, 18 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Potrivit art.206 din Codul muncii, formatorul este numit de angajator dintre salariatii calificati, cu o experienta profesionala de cel putin 2 ani in domeniul in care urmeaza sa se realizeze formarea profesionala. Un formator poate asigura formarea, in acelasi timp, pentru cel mult 3 salariati.
In cazul in care formarea se face pentru adaptare profesionala, nu este nevoie de diploma de formator.
In cazul in care formarea se face pentru calificare profesionala, angajatorul trebuie in primul rand sa fie autorizat de Min. Muncii pentru a desfasura astfel de cursuri, iar dumneavoastra sa aveti certificat de formator.
Mulțumesc frumos.
Cursurile pe care departamentul nostru le organizeaza sunt cursuri de perfectionare, de ridicare a nivelului cunostintelor. Noi nu calificam personal. Insa HR pretinde sa avem diploma de formator. Raspunsul dvs ne-a ajutat foarte mult. Va multumesc.
Vedeti si OG 129/2000.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nelămurire codul muncii articolul 206 S_GABYTA_80 S_GABYTA_80 Conform Codului muncii, respectiv ale art. 206, care reglementeaza ca: (1) Formarea profesionala la nivelul angajatorului prin intermediul contractelor ... (vezi toată discuția)
Cursuri interne de calificare profesionala S_GABYTA_80 S_GABYTA_80 In cadrul societatii se organizeaza cursuri interne de calificare profesionala(sunt prezentate de catre un formator intern numit de angajator),mentionez ca ... (vezi toată discuția)
Pentru a putea fi pfa -inspector hr, trebuie neaparat cursul de calificare de 1080 ore?unul de perfectionare nu este de ajuns? leo2000ro leo2000ro Am revenit cu o intrebare.Mi s-a spus ca pentru a deveni PFA (inspector HR) trebuie sa fac neaparat un [b]curs de calificare[/b] cu durata de 1080 ore.Eu detin ... (vezi toată discuția)