avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 632 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Pentru a putea fi PFA -inspector HR, trebuie neaparat ...
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Pentru a putea fi PFA -inspector HR, trebuie neaparat cursul de calificare de 1080 ore?Unul de perfectionare nu este de ajuns?

Am revenit cu o intrebare.Mi s-a spus ca pentru a deveni PFA (inspector HR) trebuie sa fac neaparat un curs de calificare cu durata de 1080 ore.Eu detin cateva diplome -de la cursuri de perfectionare: formator/evaluator de competente profesionale si manager HR.Am terminat si facultatea de management financiar-contabil,specializarea management.Ma intrebam daca exista si alta solutie pentru infiintarea acestui PFA fara a fi nevoie sa urmez acest curs... stie cineva?Va multumesc
Cel mai recent răspuns: leo2000ro , utilizator 13:05, 27 Iunie 2010
Cursurile acelea de perfectionare unde au fost facute? Va ofera calificare?
Daca nu, atunci trebuie calificare, ideea este sa aveti o diploma pe care scrie ca sunteti inspector HR sau daca vreti, manager. Mie mi se pare ca daca esti manager HR e mai mult decat inspector.
In ceea ce priveste cursul de manager resurse umane: va citez ce scrie pe certificatul de absolvire,<<programul de perfectionare/specializare 24 ore, pentru ocupatia de manager resurse umane cod COR 123207. >>Prezentul certificat se elibereaza in conformitate cu prevederile OG nr 129/2000,republicata si este insotit de suplimentul descriptiv al certificatului...
Si eu ma gandeam ca aceste cursuri ar fi de ajuns,dar...nu mai stiu ce sa mai zic.Va multumesc pentru promptitudine.
Am gasit pe un alt site -care dezbate aceeasi problema a diplomelor-urmatoarele :
<<Actele care atesta calificarea dobandita in Romania pot imbraca diferite forme, precum diplome, certificate, carte de mestesugar, carnet de munca, alte dovezi care sa ateste experienta profesionala sau in mod exceptional pentru meseriile traditionale artizanale este suficienta o declaratie de notorietate cu privire la abilitatea de a desfasura activitatea pentru care se solicita autorizarea, eliberata de primarul localitatii respective, in mod gratuit.

Este recunoscuta si calificarea obtinuta in strainatate, insa in prealabil obtinerii autorizatiei persoanele fizice au obligatia obtinerii, dupa caz, fie a atestatului de recunoastere si/sau echivalare eliberat de Ministerul Educatiei si Cercetarii, prin Centrul National de Recunoastere si Echivalare a Diplomelor fie a atestatului de recunoastere a calificarii dobandite in strainatate, in afara sistemului de invatamant, eliberat de Ministerul Muncii, Solidaritatii Sociale si Familiei.

>>
Asta inseamna ca faptul ca am facultatea terminata si diplomele (de la cursuri de perfectionare- de formator / evaluator de competente profesionale , manager HR) imi sunt de ajuns pentru a-mi face un PFA ca inspector HR?
Revin cu o ultima nelamurire...daca tot ce am scris mai sus ar fi corect,in aceste conditii as putea obtine si stampila de la ITM?
In urma sustinerii unui examen puteti obtine avizul ITM-ului pentru a completa in carnetele de munca.
Metodologia privind aprobarea de pastrare si completare a carnetelor de munca la sediul angajatorului o puteti gasi aici:
[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Cine este cnfpa? Doina Elena Doina Elena Consiliul National de Formare Profesionala a Adultilor si diplomele eliberate de institutiile autorizate de acest consiliu sunt recunoscute de cineva? De ITM ... (vezi toată discuția)
Organizare cursuri interne in societate comerciala Mihaela Preda Mihaela Preda Este necesara diploma de formator angajatului desemnat sa sustina cursuri interne? Multumesc. (vezi toată discuția)
Certificat de calificare teku teku certificatele de absolvire acreditate de ministerul muncii, nu ar trebui prin lege sa contina OBLIGATORIU si un supliment descriptiv al competentelor dobandite ... (vezi toată discuția)