avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 727 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Accident la locul de munca
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Accident la locul de munca

In timp ce plecam seara de la locul de munca (lucrez educatoare la gradinitza) am lunecat pe ghetushul de pe teritoriu si miam fracturat miina la cot avind deja 4 saptamini de cind stau cu ea in gips. Locul unde am cazut era acoperit cu ghetus nepresarat cu nimic si aceasta regiune nu era luminata. Ce fac in acest caz si imi datoreaza ceva gradinitza?
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:18, 17 Ianuarie 2018
Angajatorul trebuie sa comunice evenimentul produs la ITM si sa-l cerceteze. Daca dosarul de cercetare este avizat de ITM ca AM, de traseu, firma va inregistra AM si va completa formularul FIAM. Daca nu s-a anuntat evenimentul o puteti face dvs. la ITM, in scris, cu nr. de inregistrare/ data.
Dosarul de cercetare pentru a fi avizat de ITM si evenimentul produs inregistrat ca AM, in fisa dvs. de instruire in domeniul ssm, trebuie sa fie nominalizat traseul de deplasare de la domiciliu la serviciu si retur precum si intervalul de timp in care se face deplasarea, iar evenimentul sa se fi produs pe acest traseu, in instervalul de timp mentionat.
Angajatorul trebuie sa va dea un PV de cercetare avizat de ITM si un formular FIAM, daca este vorba de un AM de traseu.
Daca evenimentul se inregistreaza ca AM de traseu, accidentatul beneficiaza de prevederile Legii nr. 346/ 2002 republicata in 2009, privind asigurarea pentru AM si BP,
-art.18 Asiguraţii sistemului de asigurare pentru accidente de muncă şi boli profesionale au dreptul la următoarele prestaţii şi servicii:
a) reabilitare medicală şi recuperarea capacităţii de muncă;
b) reabilitare şi reconversie profesională;
c) indemnizaţie pentru incapacitate temporară de muncă;
d) indemnizaţie pentru trecerea temporară în alt loc de muncă şi indemnizaţie pentru
reducerea timpului de muncă;
e) compensaţii pentru atingerea integrităţii;
f) despăgubiri în caz de deces;
g) rambursări de cheltuieli.
Daca evenimentul nu se inregistreaza ca AM, vi se plateste concediul medical cu cod de boala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident de munca Poplaca Poplaca Buna ziua , azi am avut un accident de munca , seful m-a sfatuit sa declar cu totul altceva , ca nu am fost la munca azi si ca mi-am luat o zi libera , si ca ... (vezi toată discuția)
Accident de traseu. buna ziua, in urma cu 4 zile mama mea si-a ... IulianN123 IulianN123 Accident de traseu. Buna ziua, in urma cu 4 zile mama mea si-a rupt piciorul in drum spre munca, cu circa 10 minute inainte sa ajunga la munca. Intamplator ... (vezi toată discuția)
Accident de munca VICTOR-G VICTOR-G Buna ziua. Am suferit un accident de munca,alunecand pe gheata la servici. Angajatorul m-a gasit vinovat,deoarece nu m-am deplasat cu atentie. Dar faptul ca ... (vezi toată discuția)