avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 346 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... care este ultima zi de depunere a Contestatiei - la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

care este ultima zi de depunere a Contestatiei - la angajator ?

In Legea-cadru nr. 153/2017 - salarizarea personalului plătit din fonduri publice
se spune ca:

Soluţionarea contestaţiilor
Art. 37. — (1) Soluţionarea contestaţiilor în legătură cu stabilirea salariilor de bază/soldelor de funcţie/salariilor de funcţie/indemnizaţiilor de încadrare, a sporurilor, a creşterilor salariale, a premiilor şi a altor drepturi care se acordă potrivit prevederilor prezentei legi este de competenţa ordonatorilor de credite.
(2) Contestaţia poate fi depusă în termen de 20 de zile calendaristice de la data comunicării actului administrativ de stabilire a drepturilor salariale, la sediul ordonatorului de credite.

Va rog frumos sa ma lamuriti:
- daca o Decizie de majorare salarii cu 25%
a fost emisa si primita pe data de 29.12.2017,
care este ultima zi de depunere a Contestatiei - la angajator ?
- Contestatia trebuie sa fie facuta si de noi, salariatii ?
si putem cere ca angajatorul sa revina asupra Deciziei date
in sensul celor solicitate de noi, salariatii ?
sau
Contestatia trebuie facuta ca si cum ar merge la instanta de judecata ?
si sa ne ajute juristul ?

Ultima modificare: Miercuri, 17 Ianuarie 2018
oanaportar, utilizator
Cel mai recent răspuns: oanaportar , utilizator 12:51, 18 Ianuarie 2018
A 20 - a zi. Nu intra in calcul ziua in care s-a comunicat actul.
Ultima zi de depunere a contestatiei 19.01.2018.
Va rog frumos sa imi mai spuneti
daca acea Contestatie trebuie sa fie facuta
si trebuie sa contina obligatoriu
anumite elemente, .....?.....
sa aibe un anumit continut ?

Este optiunea salariatului daca o contesta sau nu ... daca nu o contesta, decizia este definitiva si nu mai poate fi contestata la instanta de judecata.

Către

Subsemnatul(a) ______________________, domiciliat(a) în _________________, CNP _________, angajat(a) în funcţia de ____________________, în cadrul ___________________________, prin prezenta formulez contestaţie împotriva Deciziei nr. _______________, în temeiul art. 37 din Legea nr. 153/2017 şi a Legii nr. 554/2004 solicitându-vă revocarea Deciziei nr. .............../ ........ prin care mi s-a stabilit un salariu in cunatum de ..... lei , pentru următoarele motive:

Prin decizie contestată mi s-au stabilit drepturi salariale mai mici decât cele prevăzute pentru alţi funcţionari publici din cadrul aparatului de specialitate al primarului care au funcţie echivalentă, acelaşi grad profesional şi aceeaşi gradaţie de vechime, nerespectând .........
Prin decizie contestată mi s-au stabilit drepturi salariale mai mici decât cele la care aş fi avut dreptul potrivit .......

Nume şi prenume Data

Semnătura
Miliarde de multumiri !!!!!!......

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! anul trecut am fost incadrat ca inginer debutant ... urban.man13 urban.man13 Buna seara! Anul trecut am fost incadrat ca inginer debutant cu gradatia 0, cu salariul de incadrare 2094lei, respectiv salariul de baza 4190 lei. Acum de la ... (vezi toată discuția)
Reducere salariu cjas alisamotorca alisamotorca Buna ziua, Sunt angajata a Casei Judetene de Asigurari de Sanatate si am urmatoare problema: Incepand cu luna ianuarie 2018 s-a diminuat salariu net cu suma ... (vezi toată discuția)
Angajatorul trebuie sa dea un raspuns scris la contestatia salariatului ? oanaportar oanaportar Buna ziua ! Un salariat a depus o Contestatie scrisa la angajator pentru faptul ca nu este multumit cu privire la stabilirea salariului. Acesta a ... (vezi toată discuția)