buna ziua,numele meu este codruta si sunt asociat ,administrator la o firma de transport romaneasca.am un contract de prestari servicii cu o firma italiana de tractari auto...toate facturile care le emit ...ei imi spun ca nu le pot face cu tva..inclus imi pute-ti spune cum sa fac sa recuperez tva-ul
va multumesc anticipat
lucrez c aceasta firma de aproape 2 ani...si am incercat in toate modurile sa ii fac sa-mi plateasca tva-ul dar refuza....am intrbat daca am dreptul aici...unui economist si mi-a spus ca trebuie sa-mi plateasca ptr ca acum sau introdus alte reguli privind acordurile comerciale dintre romania si italia...dar nu reusesc sa gasesc legea respectiva
tin sa precizez a nu am inregistrat firma in Italia...nu e obligatoriu...e doar in tara
va multumesc ptr ajutor
conform art. 133, alin 1 din Codul fiscal, locul prestării de servicii este considerat a fi locul unde prestatorul este stabilit sau are un sediu fix de la care serviciile sunt efectuate.
Prin derogare de la prevederile alin. (1), pentru următoarele prestări de servicii, locul prestării este considerat a fi: b) locul unde se efectuează transportul, în funcţie de distanţele parcurse, în cazul serviciilor de transport, altele decât cele de transport intracomunitar de bunuri;
Asadar factura se emite fara TVA, locul prestarii serviciilor fiind Italia.
va multumesc ptr raspuns,chiar daca nu era ceea ce mi-ar fi placut sa aud..e in defavoarea mea ptr ca eu declar in tara facturile si platesc toate taxele in functie de ce castig,asta insemnand ca pierd o gramada de bani fara ca cineva sa mii deconteze...poate nu inteleg eu ce trebuie sa fac ..sau imi platesc contabilul ...aproape degeaba.In acest caz...o sa trebuiasca sa astept...ca poate intr-o zi cineva gaseste o solutie sa protejeze si firmele mai mici.
Va multumesc din nou ptr ajutor!
Tva din 2010
camicami
ce inseamna ca TVA se va aplica in locul in care este stabilit clientul? incepand cu 01.ian.2010
Cum intocmeste factura,din punct de vedere TVA o societate ... (vezi toată discuția)