Sunt cetatean moldovan si mia fost pus in italia interdictie si pe spatiul shengen si peste putin devin cetan romin vreau sa intreb odata ce voi avea cetatanii romineasca voi putea intra in EU adica spatiul shengein ,daca da si in italia? sau daca nu ce pot face?
Buna dimineata!
Atata timp cat exista interdictia, nu conteaza ca sunteti cetatean moldovean sau roman, nu puteti intra pe teritoriul statelor membre ale C.E. Puteti cere prin intermediul unui avocat, ridicarea interdictiei dupa trei ani de la executarea hotararii definitive de interzicere a intrarii care a fost pronuntata in mod valabil in conformitate cu dreptul comunitar, prezentand probe ce atesta ca s-a produs o schimbare efectiva a imprejurarilor care au justificat decizia de interzicere a intrarii pronunatata impotriva lor.
Faptul ca aveti o interdictie in Italia comporta refuzul autoritatilor italiene de a va permite tranzitarea teritoriului. Veti deveni cetatean comunitar din cate inteleg, dar asta nu "sterge " interdictia dvs din sistem.
De aceea consider necesara o cerere ( istanza) adresata a SIS( sistem internaz shenghen) prin care cereti :
1 sa vi se comunice daca in baza de date exista interdictia si
2. cere sa fie stearsa.
( Asta e partea tecnica insa, este important de analizat provvedim ( foaia) data de politie cand v-au notificat interdictia, vazuta motivarea, .. ..daca sunt elemente favorabile se poate tenta si o memorie.
Interdictie
Lakshmi
:\">As dori sa aflu care sunt demersurile pe care trebuie sa le fac pentru a afla daca mai am interdictie de a intra intr-o tara?Se poate afla asa ceva fara sa ... (vezi toată discuția)
Carte identitate
lavi23
cartea mea de identitate expira pe 12 ianuarie 2012, daca plec din tara o sa am probleme la vama? precizez ca o sa fiu plecata numai 2 saptamani din tara. ... (vezi toată discuția)