avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Sunt obligat sa fac test poligraf ?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Sunt obligat sa fac test poligraf ?

Am luat ceva de la o firma , am fost "descoperit" , am inapoiat prejudiciul, dar sefu vrea mi-a spus ca nu trebuie sa platesc nimic , doar ca trebuie sa dau obligatoriu test poligrafic sa vada daca am mai "imprumutat" ceva.
M-a pus sa dau declaratie scrisa cu ce sa intamplat , ce si cum si ca vreau sa dau testu-l. Eu fiind in nestiinta ca nu este obligatoriu , am semnat declaratia,
Intrebare : pot sa nu ma prezint cand voi fi chemat ? fara sa suport vre-o consecinta legala ?
(P.S mi s-a spus ca daca iese pozitiv o sa plateasca ei toate costurile , daca iese negativ o sa le suport eu.)
Din cate m-am informat , se poate "pica" chiar daca nu esti neaparat vinovat, eu sunt o fire mai emotiva (cand vorbesc cu un sef, sau cu un politist, ma balbai sau incep sa tremur, chiar daca nu am facut nimic . Daca aceste cauze pot duce la "picarea" testului pot fi acuzat de ceva in instanta ? )
Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:25, 19 Ianuarie 2018
Daca nu va prezentati cu avocat ca sa discutati cu ei si refuzati testul fara sa va prezentati chiar si singur va vor considera probabil vinovat si e posibil sa faca demersuri judiciare.
De aceea v-am spus ca ar fi bine sa vada ca sunteti aparat corespunzator si nu o victima sigura in fata organelor judiciare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Test poligraf eliza_paula eliza_paula Buna ziua, Sotul meu a fost demis de unde lucra cu prezumtia de a facilita sustragerea unur marfuri din cadrul sociatatii prin nescanarea acestora. A fost ... (vezi toată discuția)
Acceptam sau nu sa fim testati cu poligraful?! craknici craknici In urma cu 2-3 zile, la serviciu mi s-a strecurat pe sub nas o declaratie...numai buna de semnat...prin care acceptam sa fiu testata cu poligraful, anti-doping ... (vezi toată discuția)
Poligraful dispus de instanta Eos Eos Se poate dispune, din oficiu, de catre instanta de judecata testarea cu poligraful? Daca de, care este procedura? Se trimite dosarul la politie (acolo unde ... (vezi toată discuția)