avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Litigiu cu Societate de Asigurare
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Litigiu cu Societate de Asigurare

Bună Ziua!
Am avut asigurare Casco la Astra asigurări;
În urma unui incident petrecut într-o parcare, i-am informat pe cei de la asigurări, au venit, au fotografiat mașina și au constatat dauna. Au întocmit dosarul pentru daună, acesta a fost aprobată și am dus mașina la service pentru a fi reparată.
Am luat mașina reparată însă cei de la Astra nu au mai plătit despăgubirea cuvenită unității service.
Primesc azi, pentru a doua oară somație de la Service (printr-un Cabinet de avocatură), să plătesc suma pentru a fi despăgubit Service-ul.
Despre aceasta situație de neplată am aflat însă mult mai târziu, de la ridicarea mașinii, după încă o bună bucată de vreme, astfel încât nu am putut lua măsuri de precauție în timp util.
Doresc să știu în ce măsură “sunt” vinovat pentru această neplată și ce măsuri să întreprind, întrucât această somație, vine ca un ultimatum înainte de instanța de judecată.
Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: cernatlarisa , utilizator 15:03, 18 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara! Nu sunteti dvs vinovat, service-ul ar trebui sa dea in judecata firma de asigurari, dar nu-i impiedica nimeni sa va cheme si pe dvs ca parat sau interventient fortat. In caz de litigiu, va recomand sa apelati la un avocat.
Multumesc mult pentru răspuns!

Ideea e ca nu înțeleg exprimarea lor, eu o consider ca intimidanta:

”Arătăm faptul că deși subscrisa a efectuat lucrările cerute și aprobate, a pus la dispoziția asiguratorului precum și Fondului de Garantare a Asiguraților documentele solicitate, dosarul de dauna... a fost respins” (dar asta este treaba mea??) - Totodată aici ei recunosc faptul că lucrările cerute au fosta aprobate.
”În calitate de beneficiar, după efectuarea reparației, dvs. ați preluat autoturismul fără a avea obiecțiuni față de serviciile prestate. (asta mi se pare irelevant, aici și acum!).
”Întrucât contravaloarea acestor servicii este neachitată, ne datorați suma de 624,01 lei. Prin urmare, solicităm să efectuați plata sumei menționate în termenul indicat întrucât debitul este cert, lichid și exigibil, subscrisa emițând factura pe care o anexăm. Prin prezenta notificare sunteți pus în întrziere. De asemenea prezenta notificare are drept scop soluționarea amiabilă a situației apărute.”

Acum nu știu dacă printr-un proces în instanță nu pierd mai mult decât acești bani care consideră ei căt trebuie să îi achit... poate pe asta și mizează în această acțiune. Chiar și prin câștigarea procesului de către mine, nu cred că aș putea recupera banii consumați cu cheltuielile de judecată, de la ei...
Sunt într-o dilemă...
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Astra SA este in faliment ,societatea care a efectuat reparatia se indreapta impotriva dvs deoarece nu a putut sa isi recupereze contravaloarea reparatiei de la asigurator si de la fondul de garantare.Teoretic pot avea castig de sansa dvs neavand posibilitatea sa chemati in garantie nici asig nici fondul.Consultati un av care studiind actele dvs sa va poata sfatui in mod pertinent.
Multumesc mult de tot!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme firma de asigurare auto dia21 dia21 la inceputul anului am avut un accident intr-un sens giratoriu,am incheiat o constatare amiabila cu celalalt sofer in care eu eram \"victima\",iar ... (vezi toată discuția)
Service autorizat ptr rca? simona67 simona67 am fost lovita de o masina care are rca la Astra. Problema mea este ca service-urile la care vreau sa apelez nu au contract cu Astra. As vrea sa stiu daca e ... (vezi toată discuția)
Suma dosar daune insuficienta ilal3x ilal3x Buna ziua, In luna noiembrie 2012 am fost implicat cu masina personala (fabricata 2002) intr-un accident auto. Nu mi s-a acordat prioritate de cineva care a ... (vezi toată discuția)