avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Plata contributiei la fondul de pensii
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Plata contributiei la fondul de pensii

Pot sa platesc personal contributia la fondul de pensii pentru 2 luni de somaj fara indemnizatie (decembrie 2017, ianuarie 2018) ?
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 10:15, 14 Februarie 2018
Daca sunt in somaj fara indemnizatie, datorita art. 55 lit. b, cum mai sunt asigurat in sistemul de pensii publice?
Trebuie sa platesc singur contributia la sistemul public de pensii. Intrebarea era daca pot sa platesc retroactiv din mina pentru cele 2 luni de cind sunt in somaj fara indemnizatie?
Ultima modificare: Duminică, 21 Ianuarie 2018
MoraruLM, utilizator
Putetyi plati retroactiv , cele doua luni .

Mergeti la Casa de Pensii in vederea incheierii contractului de asigurare.
Multumesc!
Buna ziua,
Pentru un barbat nascut in data de 04.04.1960 care a lucrat pana in prezent 32 ani si 3 luni plus 2 luni platit contributia la pensie si are in carnetul de munca trecuti 9 ani si 11 luni la grupa a II-a care este varsta la care poate solicita pensionare anticipata partiala, pensionare anticipata si pensionare pentru limita de varsta?
Va multumesc.
Stagiul complet de cotizare este obligatoriu. Pentru toti barbatii. El este acum de 35 de ani.
Ultima modificare: Marți, 13 Februarie 2018
procesomanul, utilizator

Alte discuții în legătură

Pensie anticipata la barbati mahalean mahalean Buna seara , 1) As dori sa aflu daca la vechimea in munca in vederea pensionarii anticipate partiale se considera stagiu de cotizare si vechime perioada de ... (vezi toată discuția)
Care sunt cele mai avantajoase conditii pentru pensionarea anticipata? irinairina13 irinairina13 Buna ziua, Puteti sa-mi raspundeti, va rog, la urmatoarele intrebari: 1. Un barbat nascut in anul 1952 la cati ani se poate pensiona anticipat? In cazul ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac pentru a avea vechime neintrerupta in campul muncii? rodica baciu rodica baciu Buna ziua, Am fost in somaj pana la data de 10 septembrie 2011, timp in care am cautat de lucru, dar cu parere de rau va marturisesc ca la varsta de 55 ... (vezi toată discuția)