În cazul diminuării onorariului pentru expertiza realizata într-un dosar, ce cale de atac recomandați.
Menționez ca judecătorul a stabilit printr-o încheiere reducerea onorariului și ulterior am făcut contestație prin care am demonstrat că numărul de ore și tariful orar sunt rezonabile. A fost respinsa contestația și a rămas în pronunțare cu privire la fondul cauzei. Ieri s-a pronunțat, Mi-a fost comunicata încheierea prin care a fost diminuat tariful, însa nu mi-a fost comunicata încheierea prin care s-a respins contestația mea. Presupun ca nici motivarea hotărârii nu o sa-mi fie comunicata.
Nu am găsit prea multa jurisprudența și nu știu dacă ar trebui formulată o cerere de reexaminare sau apel. Mulțumesc!
Dosarul s-a judecat pe fond la Curtea de Apel ...Prin încheiere a fost stabilit onorariu final diminuat cu 40% fata de cel solicitat de expert și justificat cu decontul justificativ. Am primit încheierea respectiva odată cu obiecțiunile formulate de părți si încuviințate de instanta. Pentru termenul următor, odată cu obiecțiunile, am depus si contestație la decizia de diminuare a onorariului . La termen au fost puse in discutie obiecțiunile precum si contestatia mea. Prin incheiere instanta a respins contestatia.
Cauza a ramas dupa acest termen in pronuntare și ieri a fost pronuntata decizia. Informatia o am de pe portalul instantei.
In concluzie singurul demers facut este contestatia susmentionata.
Din punctul meu de vedere stabilirea cuantumului onorariului de expert s-a realizat in forma definitiva, astfel ca nu se mai poate obtine o majorare a acestuia.
Cu stima,