avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... CERERE DE REEXAMINARE A MASURII REDUCERII ONORARIULUI
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

CERERE DE REEXAMINARE A MASURII REDUCERII ONORARIULUI

La solicitarea avocatului, mandatar al contestatorilor, mi s-a pus în vedere să detaliez toate cheltuielile care constituie decontul lucrării dispuse în cauză, am depus o notă justificativă cu privire la onorariul solicitat. Urmarea: avocatul a depus cerere de diminuarea onorariului, eu depun cerere de reexaminare a măsurii reducerii onorariului.
Care este temeiul de drept al acestei solicitării, în condițiile în care NCPC nu prevede nimic special în acest sens.
Cel mai recent răspuns: adema1980 , utilizator 02:11, 21 Decembrie 2015
Să înțeleg că instanța nu s-a pronunțat asupra cererii de reducere a onorariului?
s-a pronuntat in favoarea lor
Din mesajul dvs. initial inteleg ca s-a solicitat de catre avocat si s-a aprobat de catre instanta sa depuneti documente justificative legate de cheltuielile efectuate pentru realizarea expertizei.
In urma justificarii cheltuielilor de dvs., instanta, la cererea avocatului a redus onorariul ?! Daca vi s-au taiat cheltuielile inseamna ca nu ati justificat toate cheltuielile invocate. Daca vi s-a redus onorariul (nu cheltuielile) insemna ca instanta a considerat ca munca depusa de dvs. pentru efectuarea expertizei a fost supraevaluata. Instanta de judecata este in masura sa aprecieze cuantumul onorariului de expert conform prevederilor OG nr.2/ 2000 cu modificarile si complatarile ulterioare, privind expertiza tehnica judiciara si extrajudiciara,
-art. 23 (1) Onorariul definitiv pentru expertiza tehnică judiciară se stabileşte de organul care a dispus efectuarea expertizei, în funcţie de complexitatea lucrării, de volumul de lucru depus şi de gradul profesional ori ştiinţific al expertului sau al specialistului.
Depunerea documentelor justificative pentru cheltuieli la decont este obligatorie conform
-art.22 (1) Raportul de expertiză sau suplimentul la raportul de expertiză, însoţit de nota de evaluare a onorariului şi dacă este cazul, de decontul cheltuielilor de transport, cazare, diurnă sau al altor cheltuieli ocazionate de efectuarea expertizei şi în strânsă legătură cu aceasta, se depune la organul cu atribuţii jurisdicţionale care a încuviinţat expertiza.
De fapt avocatul a contestat in special timpul alocat studierii dosarului, in conditiile in care la dosar exista doua cereri de studiu. Trebuie sa precizez cum de altfel am mentionat si in cererea de reexaminare a masurii de diminuare a onorariului ca toata documentatia a fost pusa la dispozitia mea in format electronic si faptul ca la dosar sunt doar 2 cereri de studiu este irelevant. Una peste alta instanta mi-a pus in vedere sa indic temeiul de drept al cererii de reexaminare si m-am blocat in NCPC nu prevede nimic in acest sens.
Poate va ajuta comentariile la aceasta discutie: www.avocatnet.ro/content/for...

Alte discuții în legătură

Cerere de reexaminare a onorariului expertiza contabila Cabinet Expert Contabil Cabinet Expert Contabil Buna ziua V-a trebui sa depun o cerere de reexaminare a onorariului pentru expertiza contabila pentru ca instanta nu mi-a redus tariful orar la jumatate si ... (vezi toată discuția)
Cost expertiza - rog raspuns urgent ! simina carmen simina carmen Buna ziua, Am si eu o nelamurire : De ce intr-un proces de stabilire a grupei de munca, costul expertizei tehnice este diferit de la un dosar la altul ? Cine ... (vezi toată discuția)
Cerere de motivare a respingerii cererii majorare a onorariului de expertiza legalmgm legalmgm Buna ziua, Stimati Colegi, va rog comentati, atat asupra situatiei de fapt cat si asupra continutului (textului) urmatoarei cereri. Astept cu interes ... (vezi toată discuția)