avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... CERERE DE REEXAMINARE A MASURII REDUCERII ONORARIULUI
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

CERERE DE REEXAMINARE A MASURII REDUCERII ONORARIULUI

La solicitarea avocatului, mandatar al contestatorilor, mi s-a pus în vedere să detaliez toate cheltuielile care constituie decontul lucrării dispuse în cauză, am depus o notă justificativă cu privire la onorariul solicitat. Urmarea: avocatul a depus cerere de diminuarea onorariului, eu depun cerere de reexaminare a măsurii reducerii onorariului.
Care este temeiul de drept al acestei solicitării, în condițiile în care NCPC nu prevede nimic special în acest sens.
Cel mai recent răspuns: adema1980 , utilizator 02:11, 21 Decembrie 2015
gabriela_bejinariu a scris:

De fapt avocatul a contestat in special timpul alocat studierii dosarului, in conditiile in care la dosar exista doua cereri de studiu. Trebuie sa precizez cum de altfel am mentionat si in cererea de reexaminare a masurii de diminuare a onorariului ca toata documentatia a fost pusa la dispozitia mea in format electronic si faptul ca la dosar sunt doar 2 cereri de studiu este irelevant. Una peste alta instanta mi-a pus in vedere sa indic temeiul de drept al cererii de reexaminare si m-am blocat in NCPC nu prevede nimic in acest sens.


Temeiul este unul general, in sensul ca expertul are aceleasi drepturi ca si martorul. E de bun simt ca daca ti se diminueaza onorariul sa ai dreptul sa faci contestatie. Problema este alta insa: judecatorul a considerat temeinica masura, mai ales ca orice consultare a dosarului este si supravegheata video. Unii experti trec pe cererea de consultare intervalul orar din acest motiv.

Daca ati avut 2 consultari, programul la consultari e 9-14 si d-voastra ati trecut 20 de ore de consultare, e logica masura...faptul ca ati citit documente ca sa puteti efectua expertiza cred ca trebuia incadrata la timp de studiere a materialului transmis de parti in apararea lor, nu la consultare dosar. In dosar exista posibilitatea sa nu existe nimic din ce e de consultat pentru efectuarea expertizei. Exemplu: dau un fost salariat in judecata pentru lipsa inventar si recuperare prejudiciu; la dosarul din instanta nu sunt documente in acest sens, dar se solicita proba cu expertiza. Cand mergi la firma, constati ca ai de studiat 120 de dosare...
A nu se confunda dosarul din instanta cu dosarele contabile.
Ultima modificare: Luni, 21 Decembrie 2015
adema1980, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere de reexaminare a onorariului expertiza contabila Cabinet Expert Contabil Cabinet Expert Contabil Buna ziua V-a trebui sa depun o cerere de reexaminare a onorariului pentru expertiza contabila pentru ca instanta nu mi-a redus tariful orar la jumatate si ... (vezi toată discuția)
Cost expertiza - rog raspuns urgent ! simina carmen simina carmen Buna ziua, Am si eu o nelamurire : De ce intr-un proces de stabilire a grupei de munca, costul expertizei tehnice este diferit de la un dosar la altul ? Cine ... (vezi toată discuția)
Cerere de motivare a respingerii cererii majorare a onorariului de expertiza legalmgm legalmgm Buna ziua, Stimati Colegi, va rog comentati, atat asupra situatiei de fapt cat si asupra continutului (textului) urmatoarei cereri. Astept cu interes ... (vezi toată discuția)