seful meu vrea sa ma concedieze pentru ca i-am cerut o adeverinta pentru timpul cat am lucrat la el, si mi-a reprosat ca nu i-am completat fisele de transport pe un an de zile in urma eu fiind angajata de 4 luni si acum 1 luna mi le-a dat sa le completez? cedrepturi am
ContSters454516
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Aveti drepturile si obligatiile prevazute in contractul de munca. Daca apare o eventuala concediere, vedem la momentul respectiv cat de intemeiata/justificata este.
care sunt motivele ce duc la concediere fara preaviz? eu am cerut o adeverinta cu vechimea pentru un concurs la primarie, nu imi poate ingradi acest drept de a participa la un concurs pentru o functie in sistemul public.
Codul Muncii
Art. 61. Angajatorul poate dispune concedierea pentru motive care tin de persoana salariatului in urmatoarele situatii:
a) in cazul in care salariatul a savarsit o abatere grava sau abateri repetate de la regulile de disciplina a muncii ori de la cele stabilite prin contractul individual de munca, contractul colectiv de munca aplicabil sau regulamentul intern, ca sanctiune disciplinara;
b) in cazul in care salariatul este arestat preventiv sau arestat la domiciliu pentru o perioada mai mare de 30 de zile, in conditiile Codului de procedura penala;
.....
Aspectul invocat de dvs. mai sus nu poate constitui motiv de concediere.