avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere

seful meu vrea sa ma concedieze pentru ca i-am cerut o adeverinta pentru timpul cat am lucrat la el, si mi-a reprosat ca nu i-am completat fisele de transport pe un an de zile in urma eu fiind angajata de 4 luni si acum 1 luna mi le-a dat sa le completez? cedrepturi am
Cel mai recent răspuns: mariape , utilizator 10:41, 20 Ianuarie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti drepturile si obligatiile prevazute in contractul de munca. Daca apare o eventuala concediere, vedem la momentul respectiv cat de intemeiata/justificata este.
mi-a spus ca ma concediaza fara preaviz si sa imi incetez activitatea pe care o fac ca si operator introducere si validare date!
Exista si posibilitatea concedierii fara preaviz ...
care sunt motivele ce duc la concediere fara preaviz? eu am cerut o adeverinta cu vechimea pentru un concurs la primarie, nu imi poate ingradi acest drept de a participa la un concurs pentru o functie in sistemul public.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Codul Muncii
Art. 61. Angajatorul poate dispune concedierea pentru motive care tin de persoana salariatului in urmatoarele situatii:
a) in cazul in care salariatul a savarsit o abatere grava sau abateri repetate de la regulile de disciplina a muncii ori de la cele stabilite prin contractul individual de munca, contractul colectiv de munca aplicabil sau regulamentul intern, ca sanctiune disciplinara;
b) in cazul in care salariatul este arestat preventiv sau arestat la domiciliu pentru o perioada mai mare de 30 de zile, in conditiile Codului de procedura penala;
.....

Aspectul invocat de dvs. mai sus nu poate constitui motiv de concediere.

Alte discuții în legătură

Adeverinta cu stagiu de cotizare de la angajator Raluca72 Raluca72 Buna ziua. Daca eu am lucrat toata luna decembrie si am fost in preaviz si am prins si 3 zile de preaviz pe luna ianuarie,cand trebuie sa primesc adeverinta cu ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, mi-am depus demisia la actualul loc de munca și ... StefanF93 StefanF93 Bună ziua, Mi-am depus demisia la actualul loc de munca și am întrebat când voi primi documentele de încetare, inclusiv adeverința de vechime. ... (vezi toată discuția)
Daca demisionez fara preaviz,mai beneficiez de plata concediului de odihna efectuat sau neefectuat? Stelutasteluta79 Stelutasteluta79 As dori sa stiu daca demisionez fara preaviz cu acordul angajatorului,mai beneficiez de calculul concediului de odihna efectuat ..si la cat timp imi pot ridica ... (vezi toată discuția)