avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 810 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediere
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediere

seful meu vrea sa ma concedieze pentru ca i-am cerut o adeverinta pentru timpul cat am lucrat la el, si mi-a reprosat ca nu i-am completat fisele de transport pe un an de zile in urma eu fiind angajata de 4 luni si acum 1 luna mi le-a dat sa le completez? cedrepturi am
Cel mai recent răspuns: mariape , utilizator 10:41, 20 Ianuarie 2018
Intocmai, si daca imi imputa motive care nu tin de mine, doar ca sa plec? eu nu vreau sa merg in instanta pentru o situatie tensionata, nu ma lasa nici sa imi desfasor activitatea, stau fara sa fac nimic in birou.
Ultima modificare: Joi, 18 Ianuarie 2018
mariape, utilizator
Astazi am primit preavizul, mi s-a desfiintat postul dupa ce am fost la itm si am depus o reclamatie ca nu vrea sa imi elibereze o adeverinta pentru timpul cat am lucrat!
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Ianuarie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pentru eliberarea adeverintei, solicitarea s-a facut in scris sau verbal?

HG 905/2017
art.7
.....
(5) La încetarea activității salariatului, angajatorii au obligația să îi elibereze acestuia o adeverință care să ateste activitatea desfășurată de acesta, durata activității, salariul, vechimea în muncă și în specialitate, precum și un extras din registru.

(6) La solicitarea scrisă a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligați să îi elibereze acestuia un extras din registru, datat și certificat pentru conformitate, sau o adeverință care să ateste activitatea desfășurată de acesta, durata activității, salariul, vechimea în muncă și în specialitate, astfel cum rezultă din registru și din dosarul personal, în termen de cel mult 15 zile de la data solicitării.
...
A fost verbala cererea, apoi in scris, si ma bucur ca am si plecat din firma deoarece isi batea joc de mine mutandu-ma in depozit la -5° grade, din cauza ca trebuie sa predea biroul si cate alte discutii, acum sunt in preaviz 20 de zile urmand apoi sa imi inceteze contractul de munca! Eu am incredere in fortele proprii si nu regret nimic, tot ceea ce am intampinat a fost o experinta, multumesc pentru raspunsuri!
Ultima modificare: Sâmbătă, 20 Ianuarie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara .daca eu mi am prezentat demisia , angajatorul este ... BalanValentin BalanValentin Buna seara .daca eu mi am prezentat demisia , angajatorul este obligat de lege sa mi de a Dispozitia de incetare a contractului de munca ? Daca da , ce lege ... (vezi toată discuția)
Adeverinta cu stagiu de cotizare de la angajator Raluca72 Raluca72 Buna ziua. Daca eu am lucrat toata luna decembrie si am fost in preaviz si am prins si 3 zile de preaviz pe luna ianuarie,cand trebuie sa primesc adeverinta cu ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, mi-am depus demisia la actualul loc de munca și ... StefanF93 StefanF93 Bună ziua, Mi-am depus demisia la actualul loc de munca și am întrebat când voi primi documentele de încetare, inclusiv adeverința de vechime. ... (vezi toată discuția)